Digitalkamera til jul?

Det går fort å ta bilder, men tar lang tid å ramme dem inn. Kan digitalkameraet ditt gjøre livet enklere? Nye tjenester gjør jobben du vanligvis liker å utsette.

Det går fort å ta bilder, men tar lang tid å ramme dem inn. Kan digitalkameraet ditt gjøre livet enklere? Nye tjenester gjør jobben du vanligvis liker å utsette.

En rekke portaler og andre tjenester har lenge latt deg dele bildene dine med andre. Du kan opprette fotoalbum som du kan dele med alle eller en gruppe som får passord.

Har du et digitalt kamera får du så høy kvalitet at du rett og slett kan glemme den tradisjonelle filmen og alt som hører med.

Ny tjenester tilbyr deg nå kvalitets-kopier i alle størrelser basert på at du laster opp bildefilene fra digitalkameraet. Ved å registerere deg på de amerikanske tjenestene ofoto.com eller shutterfly.com ser du to gode eksempler.

Ofoto.com lar deg til og med velge rammer. Etter at du har prøvd ulike rammer rundt bildet og sett hvordan det tar seg ut, er du bare et klikk unna et ferdig innrammet bilde i postkassen! OK, frakt koster litt og du må kanskje betale moms på det hele, men du sparer tid.

Konseptet er neppe langt unna Norge: japanphoto.no lover en tilsvarende tjeneste innen 10. desember.

Men, hvorfor ikke ta det helt ut?

I USA har Kodak lansert en smart-ramme ("Smart Frame") som består av en LCD-skjerm med litt treverk rundt. Her kan du enten vise bilder ved å sette inn en minnebrikke eller be rammen om å ringe opp Kodaks bildedatabase over en vanlig telefonlinje. Du kan laste opp bilder til denne databasen fra hvor som helst i verden, og vips, så har bestemor bildet i stua. Genialt?

Ta en titt på denne siden for neste års julegave?

Til toppen