Digitalkamera utstyrt med to linser

Kodak annonserte i går et digitalt stillbildekamera utstyrt med to linser.

Kodak annonserte i går et digitalt stillbildekamera utstyrt med to linser.

Som nevnt i gårsdagens innledende artikkel om Consumer Electronics Show 2006, har Kodak utviklet et digitalkamera utstyrt med to linser. Selskapet annonserte dette offisielt i går ettermiddag.

Kameraet, Easyshare V570, skal være det første av sitt slag. Det er utstyrt med en vidvinkellinse (23 mm) og en 5x zoomlinse (39 - 117 mm). Likevel skal linsene aldri stikke ut fra det omtrent 2,5 centimeter tykke kamerahuset. Optikken er basert på Schneider-Kreuznach C-Variogon-prismer. Oppløsningen til kameraet er på inntil 5 megapiksler.

På funksjonssiden inkluderer kameraet støtte for panoramabilder, ved automatisk å kombinere tre bilder. Med vidvinkellinsen skal tre bilder være tilstrekkelig for å dekke et utsyn på 180 grader.

Kameraet kan lagre video i MPEG-4-formatet med inntil 30 bilder i sekundet. Kameraet har innebygd stabiliseringsteknologi som skal redusere rystelser i bildet som følge av utilsiktede hånd- og kamerabevegelser.

Kameraet er utstyrt med en 2,5 tommers LCD-skjerm og 32 MB minne. Minnet kan bygges ut ved hjelp av minnebrikker av typen SD.

Det vil bli levert med dokkstasjonen Photo Frame Dock 2. Kameraet kommer på markedet i løpet av en måneds tid. Veiledende pris i USA er 400 dollar.

Til toppen