BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digitalkameraene seiret over Kodachrome

Kodak avslutter produksjonen av sitt lengstlevende produkt.

Tiden løper snart ut for Kodachrome.
Tiden løper snart ut for Kodachrome.
23. juni 2009 - 08:35

Produksjonen av verdens kanskje mest kjente fargefilm for stillbilde-kameraer, Kodachrome, skal avvikles senere i år. Det melder Kodak i en pressemelding denne uken.

Salget av filmen, som kom på markedet så tidlig som i 1935, har sunket dramatisk det siste tiåret etter at fotografier i stadig større grad har gått over til digitale fotoapparater. I dag utgjør Kodachrome Film under én prosent av Kodaks salg av stillbildefilm. Samtidig har det også kommet filmprodukter basert på nyere teknologi.

I dag utgjør kommersielle og konsument-rettede digitale fotoprodukter omkring 70 prosent av omsetningen til Kodak. I tillegg kommer profesjonelle, filmbaserte produkter, både for bevegelige bilder og stillbilder.

De siste rullene med film Kodachrome Film som produseres, skal doneres til George Eastman House International Museum of Photography and Film i Rochester, som har blant verdens største samlinger av kameraer og relaterte produkter.

Tiden løper snart ut for Kodachrome.
Tiden løper snart ut for Kodachrome.

En annen faktor som har ført til nedleggelsen, er at Kodachrome er kompliserte både å produsere og å fremkalle. Ifølge Kodak er det nå bare et fotolaboratorium igjen i verden som framkaller Kodachrome. Dette ligger i Parsons, Kansas, og vil fortsette å tilbyr tjenesten ut 2010.

Selve produksjonen av Kodachrome skal avvikles tidlig denne høsten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.