BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digitalt arkiv for kommunene

Riksarkivaren har godkjent en ny løsning fra Visma.

5. okt. 2011 - 06:37

Visma melder at de har lansert en ny arkivløsning for norske kommuner, og at løsningen – «Visma Samhandling Arkiv» – er godkjent av Riksarkivaren.

Løsningen sørger for sikker digital arkivering av følsomme personoppløsninger. Det digitale arkivet følger Noark5-standarden.

Visma viser til en rapport utgitt av Riksarkivaren i fjor, som avdekket hvordan svakheter ved elektroniske og papirbaserte arkiver over hele Norge svekker innbyggernes rettssikkerhet. Riksrevisor Jørgen Kosmo hadde denne bemerkningen til rapporten:

– Situasjonen er særlig kritisk for systemene som brukes til å støtte saksbehandlingen på de ulike fagområdene i kommunesektoren.

Vismas løsning er en frittstående arkivkjerne som leveres ferdig koblet og integrert mot leverandørens fagsystemer. Produktdirektør i Visma Unique, Nils Vold, forsikrer at løsningen er brukervennlig og enkel, og at den erstatter dagens papirarkiv: Skanning av inngående dokumenter inngår i løsningen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.