Digitalt hjem på ordentlig

Siemens kaster seg på digital hjem-markedet med en ny telefon som kan fjernstyre huset.

Siemens kaster seg på digital hjem-markedet med en ny telefon som kan fjernstyre huset.

Hjemmet er din festning, heter det. Siemens nye system vil ikke hjelpe til med murer, men skal gi kontroll over det meste annet.

Kontrollen begynner i hagen. Der tenker Siemens seg at du kan plassere deres nye Gigaset WLAN-kamera, som sender et e-postvarsel med en gang den integrerte bevegelsessensoren ”merker noe uvanlig”. Kameraet kan også streame live internettvideo, så du kan overvåke eiendommen hva enhver nettoppkoblet PC. For mørke rom tar kameraets mikrofon over.

Prisen er rundt tusen kroner. Så er det bare å håpe at det ikke misbrukes altfor ofte, og at man ikke ringer politiet hver eneste gang naboens katt nærmer seg huset og utløser en alarm-e-post.

Siemens tenker seg at du skal kunne se hvem som står foran døren din og åpne, uten å reise deg fra lenestolen.

Har man først etablert en kontrollsone rundt huset er det på tide å ta styringen også i huset, helst fra lenestolen. Gigaset home control skal hjelpe oss å kontrollere fremtidens husholdningsmaskiner, mener Siemens.

Den trådløse telefonen deres kan nemlig tilpasses så den kan styre hjemmeelektronikk og maskiner som for eksempel lys, alarm og intercom til vaskemaskin via en innebygd DECT-modul (Digital Enhanced Cordless Telephony). Siemens lager jo husholdningsmaskiner selv, men vil også tilby DECT-moduler til andre produsenter av husholdningsmaskiner.

Trygt plassert i lenestolen, med fjernkontrollen til tv-en i venstre og telefonen i høyre er du konge i eget rike. Men skulle du trenge å flytte deg fra tronen, vil det også bli mulig å fjernstyre alt sammen. Det kan fjernstyres med SMS-meldinger.

Som håndsett håper Siemens at flest mulig vil velge Gigaset S35 WLAN, som gir IP-telefoni over WLAN, og varsler nye e-poster med en lysende knapp. Telefonen er ventet i fjerde kvartal 2005.

Til toppen