Digitalt innhold knyttet sammen i DivX-initiativ

DivXNetwork melder om betydelig tilslutning til selskapets program for sømløs distribusjon av digitalt innhold.

DivXNetwork melder om betydelig tilslutning til selskapets program for sømløs distribusjon av digitalt innhold.

DivXNetworks har satt i gang et teknologiinitiativ for å distribuere digital media fra PC-en til konsumentelektronikkenheter i hele hjemmet.

DivX Connected Program etablerer ifølge selskapet retningslinjer for produsenter av integrerte kretser og forbrukerelektronikk, programvareutviklere og tilbydere av Internett-tjenester til å utvikle DivX Certified Connected-produkter og -tjenester som skal kunne gi brukerne tilgang til eksklusivt innhold, informasjonstjenester og interaktive spill. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til video-, lyd- og fotomateriell brukeren selv måtte ha tilgjengelig på egen hånd.

Det hele skal gjøre tilgjengelig med fjernkontrollen.

Tilsynelatende er det ikke først og fremst funksjonaliteten som er nyheten i dette initiativet, men at det fremmes som et forsøk på å standardisere hvordan dette kan gjøres.

DivXNetworks har nå fått med seg aktører som AMD, ALi, Meedio, Cyberlink, Ulead og Sonic Solutions, som alle planlegger produkter med støtte for DivX Connected-programmet.

- Ved å samarbeide med verdens beste teknologi- og underholdningsselskaper, har vi til hensikt å skape en sømløs forbrukeropplevelse som vil gjøre det mulig for enhver å bruke bredt tilgjengelig konsumentelektronikk til å administrere og dele en komplett bibliotek med digital media, sier Kevin Hell, daglig leder for DivXNetworks, i en pressemelding.

- Når enheter og tjenester med DivX Connected-støtte kommer på markedet senere i år, vil konsumenter rett og slett kunne plukke opp fjernkontrollen til en DivX Certified Connected medieavspiller og få umiddelbar tilgang til all video, musikk og fotoer som er lagret i deres PC via enhver TV eller hjemmekinoanlegg i huset. Alle vil også kunne få tilgang til DivX Connected-baserte tjenester for å sjekke den lokale værmeldingen, lytte til digital musikk eller laste ned nye filmer fra innholdsleverandører på Internett, sier Hell.

De første DivX Connected-løsningene ventes å komme på markedet i andre halvdel av 2005.

DivXNetworks er selskapet bak videokomprimeringsteknologien DivX. Tall fra selskapet forteller at det er blitt levert med enn 20 millioner DivX-sertifiserte DVD-spillere, bærbare mediespiller og nettverksenheter i 2004. Antallet ventes å passere 50 millioner i 2005.

Antallet brukere som benytter DivX-basert innhold anslås derimot til mer enn 160 millioner. De aller fleste benytter det nok for å se ikke helt legale filmkopier, men det finnes også mer enn 75 innholdsleverandører som til sammen tilbyr mer enn 20.000 sikrede videotitler via video-on-demand-tjenester.

Til toppen