Digitalt innhold knyttet sammen i DivX-initiativ

DivXNetwork melder om betydelig tilslutning til selskapets program for sømløs distribusjon av digitalt innhold.

DivXNetworks har satt i gang et teknologiinitiativ for å distribuere digital media fra PC-en til konsumentelektronikkenheter i hele hjemmet.

DivX Connected Program etablerer ifølge selskapet retningslinjer for produsenter av integrerte kretser og forbrukerelektronikk, programvareutviklere og tilbydere av Internett-tjenester til å utvikle DivX Certified Connected-produkter og -tjenester som skal kunne gi brukerne tilgang til eksklusivt innhold, informasjonstjenester og interaktive spill. Dette kommer selvfølgelig i tillegg til video-, lyd- og fotomateriell brukeren selv måtte ha tilgjengelig på egen hånd.

Det hele skal gjøre tilgjengelig med fjernkontrollen.

Tilsynelatende er det ikke først og fremst funksjonaliteten som er nyheten i dette initiativet, men at det fremmes som et forsøk på å standardisere hvordan dette kan gjøres.

DivXNetworks har nå fått med seg aktører som AMD, ALi, Meedio, Cyberlink, Ulead og Sonic Solutions, som alle planlegger produkter med støtte for DivX Connected-programmet.

- Ved å samarbeide med verdens beste teknologi- og underholdningsselskaper, har vi til hensikt å skape en sømløs forbrukeropplevelse som vil gjøre det mulig for enhver å bruke bredt tilgjengelig konsumentelektronikk til å administrere og dele en komplett bibliotek med digital media, sier Kevin Hell, daglig leder for DivXNetworks, i en pressemelding.

- Når enheter og tjenester med DivX Connected-støtte kommer på markedet senere i år, vil konsumenter rett og slett kunne plukke opp fjernkontrollen til en DivX Certified Connected medieavspiller og få umiddelbar tilgang til all video, musikk og fotoer som er lagret i deres PC via enhver TV eller hjemmekinoanlegg i huset. Alle vil også kunne få tilgang til DivX Connected-baserte tjenester for å sjekke den lokale værmeldingen, lytte til digital musikk eller laste ned nye filmer fra innholdsleverandører på Internett, sier Hell.

De første DivX Connected-løsningene ventes å komme på markedet i andre halvdel av 2005.

DivXNetworks er selskapet bak videokomprimeringsteknologien DivX. Tall fra selskapet forteller at det er blitt levert med enn 20 millioner DivX-sertifiserte DVD-spillere, bærbare mediespiller og nettverksenheter i 2004. Antallet ventes å passere 50 millioner i 2005.

Antallet brukere som benytter DivX-basert innhold anslås derimot til mer enn 160 millioner. De aller fleste benytter det nok for å se ikke helt legale filmkopier, men det finnes også mer enn 75 innholdsleverandører som til sammen tilbyr mer enn 20.000 sikrede videotitler via video-on-demand-tjenester.

Til toppen