SIKKERHET

Digitalt statusmøte om julens dataangrep

– Man må ikke tenke at digitale trusler er et rent IKT-problem med «virus på datamaskinene», sier Odin Johannessen, direktør i Næringslivets sikkerhetsråd.

– Næringslivet er sårbare for digitale trusler. Det er særlig verdt å legge merke til de store operative konsekvensene dataangrepene får, sier Odin Johannessen i Næringslivets sikkerhetsråd.
– Næringslivet er sårbare for digitale trusler. Det er særlig verdt å legge merke til de store operative konsekvensene dataangrepene får, sier Odin Johannessen i Næringslivets sikkerhetsråd. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
3. jan. 2022 - 10:35

Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) holder onsdag digitalt statusmøte om de omfattende dataangrepene mot Nortura og Amedia i julen.

Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) og politiets nasjonale cyberkrimsenter (NC3) vil orientere om situasjonen og gi råd om hvordan man best kan forebygge og redusere risiko, opplyser NSR i en pressemelding.

De opplyser at målgruppen for statusmøtet er fagfolk og ledere innen sikkerhet/beredskap og IKT.

– Næringslivet er sårbare for digitale trusler. Det er særlig verdt å legge merke til de store operative konsekvensene dataangrepene får. Man må ikke tenke at digitale trusler er et rent IKT-problem med «virus på datamaskinene», disse angrepene kan også ramme produksjonsutstyr og lignende, sier Odin Johannessen, direktør i Næringslivets sikkerhetsråd.

Det var tirsdag 21. desember Nortura kunngjorde at de var utsatt for et dataangrep som førte til at de måtte stenge ned sine datasystemer. En uke senere ble også Amedia rammet av et alvorlig dataangrep.

Angrepene har hatt store konsekvenser for de to virksomhetenes produksjonsevne.

Gunnar Ugland, leder av Telenors sikkerhetssenter, tror vi får se flere dataangrep i 2022.
Les også

Sikkerhetsekspert tror det blir mange dataangrep i 2022

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.