KORTNYTT

Digitalt TV-nett vil gjøre TV 2 til betal-TV

1. mars 2006 - 08:45

Når det nye digitale bakkenettet står klart, kan TV 2 fra 2009 kreve betaling fra seerne, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap).

TV 2 ønsker å ta betalt så fort som mulig. Giske avviser ikke ønsket, men sier at spørsmålet er uavklart juridisk. Men fra 2009 vil situasjonen være annerledes. Da utløper TV 2s nåværende konsesjonsvilkår, og det nye digitale bakkenettet vil overta for dagens analoge TV-nett.

- Vi vil rå mindre over det. Flere og flere får TV gjennom kabel- og parabolanlegg. Vi risikerer at TV 2 i neste konsesjonsperiode bare gir avkall på å gå i det digitale bakkenettet og finner en forretningsmodell i kabel- og paraboluniverset. Det ville bli en dårligere løsning for et stort antall TV-seere, sier Giske til Dagens Næringsliv.

Det gamle TV-nettet som har eksistert siden 50-tallet vil legges ned om to-tre år. Da må seerne kjøpe tilleggsutstyr for minst 1.500 kroner, og gamle og unge må selv koble seg opp mot de nye signalene dersom de da ikke er kabel- og parabolkunder. I dag er drøyt to tredeler av dagens TV-seere tilknyttet kabel eller parabol.

På spørsmål om publikum får et langt dårligere gratis TV-tilbud enn tidligere, svarer Giske:

- Ja. Nei, forresten. Det blir litt galt å si. NRK har jo også planer om å utvide sitt tilbud. Alt dette vil jo bli gratis, sier han.

Også TVNorge vil kreve betaling for at du skal få se på kanalen når det nye digitale bakkenettet er på plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.