digitoday.no angrepet av script-kiddies

digitoday.no ble fredag morgen utsatt for en av de mer barnslige versjonene av dataangrep. Hvem som helst kunne ha gjort det, sier ekspertene.

digitoday.no ble fredag morgen utsatt for en av de mer barnslige versjonene av dataangrep. Hvem som helst kunne ha gjort det, sier ekspertene.

Fra klokken 8 til klokken 10:30 i dag morges ble digitoday utsatt for tjenestenekt-angrep. Angrepet var på ingen måte vellykket, og det var stort sett vi journalister som ikke fikk lest avisen vår et par timer.

digitodays teknikere fant kjapt ut hva som var feil - det var et svært simpelt DoS-angrep - og fikk stoppet det like etterpå.

Ifølge ekspertene kan nesten hvem som helst utføre angrep av den typen digitoday i dag morges ble utsatt for.

- Dette krever ingen som helst ekspertise. Det er bare å laste ned et program fra nettet, og hvis du vet IP-adressen til maskinen du vil krasje så er det bare å sette igang, sier Gisle Hannemyr.

Hannemyr er stipendiat ved institutt for Informatikk ved universitetet i Oslo, har mange år bak seg i Internett-bransjen, og er langtfra imponert.

Han samstemmer med andre av våre kilder i at angrepet er like lite sofistikert som å ringe pizzasjappa kontinuerlig en hel kveld, slik at ingen andre kommer gjennom.

DoS-ing er å anse som skadeverk, opplyser Økokrim. Hvis skadeverket kan betegnes som grovt, går det under straffelovens §292, og der er strafferammen fire år.

Flere innsidere i miljøet mener det her er snakk om 'script kiddies', de som står lavest på rangstigen og som ingen sann h4x0r vil være seg bekjent av kontakt med.

- Dette er fjortis-angrep, sier én kilde. De som har gjort dette får kanskje litt respekt fra andre fjortiser, men blir avskydd av alle andre. Han sammenligner DoS-ingen med å slenge en eske med spiker på motorveien.

digitoday vet hvem som står bak angrepet.

Til toppen