digitoday tester: PartitionMagic 6.0

Store nyheter for de som har brukt det. De som ikke har det bør kanskje ligge unna - dette er mer avhengighetsdannende for nerder enn cola.

Store nyheter for de som har brukt det. De som ikke har det bør kanskje ligge unna - dette er mer avhengighetsdannende for nerder enn cola.

Den nye versjonen av PartitionMagic fra PowerQuest er en av de store nyhetene for systemfolk og de som generelt bare måtte ha nytte av å manipulere partisjoner.

De som ikke vet helt hva de forskjellige ordene egentlig betyr bør kanskje holde seg unna, for med et så tungt program braker det når man styrter i bakken! Det meste går som regel greit, men det kan være kjekt å ha hjelp fra kyndige for sikkerhets skyld. Forresten, så fremt man vet hva man gjør, er dette et verktøy uten like.

Nei, det er faktisk ikke andre programmer som dette.

Som navnet tilsier er dette et program med et egentlig, ved første øyekast, snevert område. Det manipulerer partisjoner, og det er alt. Ingen fancy, ubrukelige funksjoner. Der det står en meny kan man være rimelig sikker på at programmet gjør noe.

Tidligere har det vært en god del funksjonalitet som har vært overlatt til fantasien, men siden firmaet tar tilbakemeldinger tungt blir det færre og færre av disse.

Basisfunksjonene her er rett og slett å kunne øke og minke størrelsen på partisjoner, og gjøre dette så enkelt at selv far klarer det. Det er veivisere for stort sett de fleste funksjoner, og med disse kan man da som sagt endre størrelsen på en partisjon, og endre typen (for eksempel fra FAT til Linux' ext2).

I den foreløpig siste versjonen har det også kommet med funksjonalitet for drag-and-drop av partisjoner, for eksempel å trekke en partisjon fra en harddisk til en annen. Når man gjør dette vil også programmet hjelpe deg med å endre størrelsen på de andre partisjonene rundt for at den skal passe inn. Man kan også dele opp en partisjon hvis man vil dele innholdet på forskjellige stasjoner, angre sletting av partisjoner og lage oppstartsdisketter. Denne fungerer nå også med Windows 2000 og Millennium.

Hadde digitoday hatt en liste over programmer som virkelig skilte seg ut i positiv retning er PartitionMagic en av de sterkere kandidatene der, og har vært det allerede i flere år.

Programmet kan kjøpes gjennom de fleste dataforretninger som fører programvare.

Til toppen