digitoday tester: Prosjektering for Palm, del IV

digitoday har sett på en viktig type Palm-programmer til hverdag og jobb. Testene presenteres i fire bolker, fulgt av en avsluttende konklusjon. Dette er del 4 i artikkelserien.

Når alle de litt "enklere" programmene er gjennomgått, er det på tide å se på kategoriens proffklasse. Her er programmene som synkroniserer direkte med Microsoft Project og andre prosjektstyringsverktøy for PC.

Disse kan selvsagt brukes alene på den håndholdte, men det virkelig store potensialet kommer frem når de kjøres sammen med en stasjonær PC. Det skal ikke mye til for å forestille seg at Windows-versjonen kan ha mange flere funksjoner enn et lite program for Palm, så dette er nesten et 'must'.

digitodays testperson sitter desverre kun på Project 2000, og det er kun ett av de to programmene til test som støtter det. Det andre har en ny versjon i utvikling, og denne skal støtte både farger og det nye formatet på Project-filene.

  • Project@Hand er det beste (og eneste ?) programmet for Palm som støtter Project 2000. Dette programmet har et, i utgangspunktet, litt knotete utseende hvor aktiviteter listes rett under hverandre uten å vise sammenheng mellom dem. Det eneste tegnet som vises er et utropstegn som symboliserer at andre aktiviteter krever at denne skal være ferdig først. Heldigvis kan man laste ned en ekstra modul som gir en knapp for å bytte visning til Gantt-kart. Dette er en langt mer behagelig måte å se prosjektet på for en litt erfaren prosjektmedarbeider/leder.

Andre funksjoner i programmet, bortsett fra å se fremgangen, er at man kan legge til oppgaver rett på den håndholdte, sette opp ressursene en oppgave trenger, legge til nye ressurser, lage notater og endre eksisterende, samt filtrering av oppgavene som vises.

Project@Hand støtter farger, og er derfor behagelig å jobbe med og representativt. Stort sett alle detaljer om prosjektet kan endres rett herfra, og det gjør brukeren veldig mobil og fri til å jobbe der jobben må gjøres.

Sammen med programmet følger det også med en liten applikasjon som sørger for selve synkroniseringen. Her velger man hvilke prosjekter som skal synkroniseres og hvilken type fil det er. Her kan man legge til enten en vanlig Project-fil, eller en ODBC-kobling.

  • Utfordreren, og desverre ikke i ny versjon ennå, er Project Planner 1.2. Dette programmet har for tiden verken farger eller støtte for Project 2000, men utvikleren er i gang med en ny versjon som støtter begge deler. digitoday har sett nærmere på den aller siste beta-versjonen.

Programmet har fra før støtte for programmer som Project 98, CS Project og TurboProject. I neste versjon vil det være et javaprogram, som gjør at det vil fungere på flere plattformer. I motsetning til Project@Hand, vil dette programmet kunne konvertere også fra flere andre kilder, som for eksempel komma-separerte filer.

Siden dette er en betaversjon er det selvsagt fremdeles enkelte bugs i programmet, men så langt ser ting meget bra ut. Litt av problemet er at man vet aldri helt sikkert hvor programmet går før man ser det med egne øyne, men for alle som bruker andre plattformer enn Windows vil det uansett bli en helt klar vinner.

Det kan også nevnes at frem til testen nå var ferdig, har det vært endel kommunikasjon med utvikleren, og han virker seriøs. Man kan derfor sikkert prøve Project@Hand først, og så prøve Project Planner når den kommer, for da å få et bedre inntrykk av begge plattformene.

Les konklusjonen på testen:

Til toppen