digitoday tester: Prosjektering for Palm, konklusjon

digitoday har sett på en viktig type Palm-programmer til hverdag og jobb. Testene er presentert i fire bolker, og her kommer konklusjonen. Så hvilket program bør du velge?

digitoday har sett på en viktig type Palm-programmer til hverdag og jobb. Testene er presentert i fire bolker, og her kommer konklusjonen. Så hvilket program bør du velge?

Det er ikke enkelt å sette merkelappen "vinner" på de prosjektplanleggingsverktøyene som ble testet. Det blir derfor basert helt og holdent på subjektive meninger. Siden programmene kan endre seg i kommende versjoner er det uansett kjekt å holde øynene åpne. Finner du en favoritt, så kan det fort skje at det kommer andre programmer som vil gi uvurderlige muligheter.

I den enkleste kategorien, den for listeverktøy, var kanskje valget aller vanskeligst. Begge programmene var meget bra, men vi lander på ListMaker som førstevalg siden det endte opp med å bli brukt oftest.

Senere i denne delen av testen ble det også nevnt et program ved navn TrackFast som egentlig var verken fugl eller fisk. Trenger man litt mer, som datoer og lignende, så vil nok valget falle naturlig på dette før både ListMaker og ThoughtMill.

For timeregnskap var heller ikke valget enkelt. Her går det omtrent helt og holdent på personlige preferanser. Der TimeReporter ga utrolig bra oversikt, ga TimeTrack veldig gode muligheter for å skrive inn detaljer, mens TimeTracker hadde det mest detaljerte oversiktsbildet.

Siden TimeTrackers skjermbilde er det som gir mest mulig informasjon, må nok min personlige anbefaling gå på det. Ulempen her er at dette nok kan være litt vanskeligere å sette seg inn i enn utfordrerne, så hvis man har liten tid til å sette seg inn i et detaljert program kan det uansett være en god idé å se på utseendet til de forskjellige for å se hvilket som dekker mest mulig av ditt behov.

Storebror for timeregnskap hadde kun to "utfordrere", men her var det enklere å komme med en anbefaling. Begge programmene er gode, men informasjonen viste at det ikke var gjort noe med den norske versjonen de siste to årene. Dette tyder på at utviklerne anser seg som ferdige, og det vil derfor neppe være mye endring eller forbedring på dette. Anbefalingen går derfor, uten særlige problemer, til Responsive TimeLogger. I tillegg til stadig å forbedre programmet sitt har de også vist kundebehandling fra sin beste side med raske tilbakemeldinger og positiv innstilling til forslag.

I den siste, og desidert mest avanserte, delen av testen var det komplette prosjekteringsvertøy som ble testet. Her var dessverre det ene programmet ikke helt ferdig utviklet, og Nataras Project@Hand blir nok derfor anbefalingen. Etter en test av betaen til Project Planner vil det uansett være i de flestes beste å avvente litt og se på dette også når fullversjonen kommer. For brukere av andre plattformer enn Windows vil uansett sistnevnte være eneste alternativ, siden det vil komme med en desktopversjon i java, slik at det kan brukes på stort sett alle plattformer.

Med tanke på alle programmene som ble testet, og deres unike måter å angripe problemene på var det uansett ekstremt vanskelig å komme med en liste over hvilke som var "best". Som man ser på de forskjellige programmenes funksjoner er det mange forskjellige preferanser, og man kan ikke se bort ifra at det også finnes mange flere enn min egen. Det må derfor anbefales at de programmene jeg har nevnt som mine favoritter testes før de andre, men at man tester en del for å finne sin egen favoritt.

Til toppen