BEDRIFTSTEKNOLOGI

digitoday tester: Sporty, tøff og solid PDA-bæreveske

For de som ikke bare lever i byen, og kanskje våger seg ut på mer enn bare tur/retur butikken, kan litt ekstra beskyttelse være på sin plass.

Lars Kvanum
27. okt. 2000 - 06:54

Bærevesker til PDA-er kommer i forskjellige former, farger og "klasser".

Siste skudd på stammen er modellen Base Camp fra Grinder Gear. Dette er en såkalt SUB (Sports Utility Bag) for PDA-er, og med plass til ekstrautstyr. De har også et par andre modeller, der én er helt minimalistisk, og den andre er mer en bæreveske med plass til det meste, der alle er laget for "ekstrem bruk".

Base Camp er mellommodellen.

Selve bærevesken er en elegant liten sak på 15 x 10 x 4,5 centimeter (dybde x bredde x høyde) laget i cordura for best mulig styrke. I fronten er det en nettinglomme med plass for småting, som nøkler og annet som ikke trenger spesiell beskyttelse, med strikker foran. I disse kan man feste det mest man måtte føle for. For de aktive er dette et glimrende sted å henge fra seg et kompakt regnsett, kompass eller stort sett hva som helst som må være tilgjengelig, men som ikke veier for mye. Innenfor disse igjen er det en liten lomme med plass til alt fra kredittkort til mobiltelefon og ekstra penger. Høyden på denne lommen tilsvarte omtrent en Nokia 8210. Det er også to innerlommer - en med glidelås og en uten. Selve hovedlommen bakerst er god og romslig, uten å gi rom for altfor mye slingringsmonn på de fleste PDA-er, er trukket med fleece for å beskytte skjermen mot riper og samtidig gi bedre støtabsorbasjon. Lokket er en flapp med borrelås, som gir muligheten til å åpne med et enkelt håndgrep.

På baksiden er det tre festeanordninger. En klemme for å hekte på beltet til normal bruk, beltefeste i samme stoff som de fleste sikkerhetsbelter for litt mer ekstrem bruk eller feste til for eksempel en ryggsekk eller sykkel, og et håndtak for vanlig bæring eller feste til andre ting du måtte ha med.

digitoday testet Base Camp med PDA-ene Palm IIIc og HP Jornada 545, og begge passet perfekt i hovedlommen. Produsenten oppgir at den skal passe til de fleste Casio-, Palm-, HP Jornada- (Pocket PC-versjonene), og Compaq-PDAene. Disse er de som skal passe mer eller mindre perfekt i lommen, men det er ikke noe i veien for å legge andre ting i den. Hvis man har en bæreveske som dette og skal ut på en klatretur, uten å trenge PDA-en, er det ingen ting i veien for å bruke den som et kombinert oppbevaringssted for mobiltelefon og nøkler, samt å ha en pose med kritt i hovedlommen.

Mange steder er det ikke bare benyttet dobbel søm, men noe som ligner mer på type "bastet og bundet". Ellers er det sømmer som er profesjonelt utført og dekket med nylon. Det eneste stedet som kan synes svakt er der frontlommen er sydd fast til hovedlommen. Her er tråden festet på utsiden, og nysgjerrige journalister kan derfor lett få tak i den og få den løs...

Alle Grinder Gears bærevesker er ifølge produsenten laget av EPV skum, 1000 Denier Cordura Nylon (samme stoff som brukes i en del motorsykkeldresser) og et ekstra mykt fleece-stoff.

Sammenlignet med andre produkter på markedet i samme kategori er denne både liten, lett og pen. Den 'stikker seg ikke ut', selv med all fôringen, som en del andre modeller gjør. Borrelåsen til hovedlommen gjør den også en god del enklere i bruk, spesielt hvis man er i en situasjon der man ikke har begge hendene 'tilgjengelig'. Personlig vil jeg anta at denne vil være et veldig godt valg i situasjoner der man utsettes for støt og fuktighet. Cordura er ikke helt vanntett, men det skal nokså mye til før stoffet blir gjennombløtt. Selv ved ekstremt uvær vil man uten problemer rekke å få den inn i ryggsekk eller et annet tørt sted, før det er noen som helst fare for at PDA-en skal bli våt.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.