digitoday tester tråd- og kuleløs mus

Fremtiden ER virkelig trådløs, konkluderer digitodays produkttester etter å ha sett nærmere på Cordless MouseMan Optical.

Fremtiden ER virkelig trådløs, konkluderer digitodays produkttester etter å ha sett nærmere på Cordless MouseMan Optical.

Logitech lanserer i disse en ny datamus som skiller seg fra liknende produkter på en rekke områder.

Den nye musen, med navn Cordless MouseMan Optical, er vel den peneste musen undertegnede har sett til PC, og de godene trådløs og optisk styring gir bidrar til å høyne inntrykket ytterligere.

Førsteinntrykket med den nye musen var nesten litt vemodig. Fra før er vi PC-brukere vant til veldig konvensjonelle og lite utfordrende navigasjonsverktøy (mus og tastatur), men denne nyskapningen bryter med mange vedtatte 'sannheter'. Fargen er omtrent knall blå, og knappene har i det store og hele en noe annerledes utforming enn man fra før er vant til å bli servert. Selv om musen er ergonomisk designet har den ikke samme form som stort sett alle andre ser ut til å ha blitt enige om som standard. Hvordan dette slår ut er selvsagt en smakssak, men personlig ble jeg ikke skuffet i det hele tatt. 'MouseMan' ligger godt og stødig i hånden, og det er ingen som helt problemer med å venne seg til knappenes plassering.

Men én ting er litt uvant - når du bruker musen kan du til stadighet se et blinkende rødt lys. Dette er en sensor som måler bevegelsen til musen, noe den gjør til fulle: Hele 1500 ganger i sekundet sjekker musen posisjonsendringer og med en oppløsning på hele 800 dpi (punkter per tomme) blir alle bevegelser nøyaktig målt.

Den optiske styringen gjør musen godt egnet til for eksempel å kjøre demonstrasjoner. 'MouseMan' trenger ikke noe spesielt underlag men fungerer like bra på en musematte som på veggen eller i hånden. Derfor er det også mye lettere for hjemmebrukeren å sette seg godt til rette og lese den websiden eller e-boken, uten å måtte slite i museledninger, sette seg i spesielle posisjoner og fremsi besvergelser slik som enkelte av dagens løsninger får oss til å gjøre.

En annen fordel er at musen gir vesentlig større fleksibilitet når det gjelder plassering, måten musen brukes på, noe folk med musesyke (eller de som har en følelse av snart å få det) nok vil vite å sette pris på.

Logitech har med denne musen også gjort et aldri så lite teknologisk sprang for å få musen til å fungere tilfredsstillende. Siden det ennå ikke går an å overføre strøm trådløst, må musen ha to batterier (det hadde sett dumt ut med en trådløs mus som trengte strømkabel, hadde det ikke?). Vanlige batterier ville ikke holdt lenge med denne typen optisk gjenkjenning og det har derfor vært en målsetting å klare å produsere optiske kretser som var så nøyaktige som mulig samtidig som de brukte så lite strøm som mulig. Sluttresultatet er en spesiell strømsparingsfunksjon som har fire forskjellige nivåer.

Det denne produkttester syntes var utrolig morsomt (men hadde blitt utrolig skuffet om ikke fungerte) var at musen fungerte uten problemer med mottakeren som er til Cordless iTouch - det vil si versjonen som kommer med en mus med kule. Det tok omtrent to sekunder å bytte fra kule-musen til den mye kulere musen uten kule. For andre, som enten bare har trådløst tastatur eller ikke det engang, er det bare å koble den medfølgende mottakeren på museinngangen eller en ledig USB-port, kjøre installasjon og vips så er verden litt mer trådløs.

Musen koster 799,- inklusive moms, og selv om det er en del dyrere enn tradisjonelle mus er det neppe veldig stor fare for å gå feil med denne. Det eneste måtte være om man ikke liker fargene.

Til toppen