BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digiweb Norge: Webhotell med lavprisprofil

I sine tre første driftsmåneder fikk Digiweb Norge over hundre kunder til sitt webhotell.

Eirik Rossen
24. feb. 1998 - 11:33

- Digiweb Norge ble opprettet i november i fjor, forteller daglig leder Arnljot Moseng. - De første hundre kundene er små foreninger og lag, og små og store bedrifter.

Digiweb International er et amerikansk foretak som ble etablert i 1991. Dets europeiske webhotell ligger fysisk plassert i selskapets europeiske hovedkvarter i Fredriksberg i Danmark. Webhotellet drives med lavprisprofil, og verten er samtidig opptatt av at ytelsen skal være noe mer enn bare tilstrekkelig. På menyen står ulike nivåer med hjemmesider, eventuelt også bare e-post uten hjemmeside. Norske kunder kan få designhjelp og annen skreddersøm fra Bjørgvin DataDesign.

Et priseksempel fra det Digiweb kaller Eposthotell, altså inntil ti e-post-kontoer uten hjemmeside, men på egen domene: 995 kroner for å opprette domenet, deretter 100 kroner i årsavgift per domene, og 119 kroner måneden for de ti e-post-kontoene.

- E-post-løsningen vår gir e-post-tilgang både direkte og gjennom et eget nettsted, sier Moseng.

- Det betyr at kundene kan logge seg på nettet på vanlig måte, og bruke Eudora eller liknende verktøy for å arbeide med sin e-post. Men hvis de er på farten, kan de fra en hvilken som helst maskin hvor som helst i verden gå til et eget nettsted og arbeide med e-posten sin derfra.

Da oppnår de den samme fleksibiliteten som Organizer Webservice (se referert artikkel øverst til høyre) tilbyr sine besøkende - e-post-tilgang fra web uavhengig av påloggingsnavn og -sted.

- Vi var den første Internett-tilbyderen i Norge som tilbød kundene en slik fleksibilitet. At den samme fleksibiliteten nå tilbys alle gratis og uavhengig av e-post-vertskap, betyr likevel ikke at vi fratas et konkurransefortrinn. Det viktigste for oss er å tilby markedets mest prisgunstige løsninger, sier Moseng.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.