Din Dell-PC kan begynne å brenne

Dell Computer vil tilbakekalle omlag 284.000 notebook-batterier på grunn av en produksjonsfeil som har ført til i hvert fall ett kjent branntilfelle.

Det er CNET News.com som skriver dette.

Ifølge den amerikanske nettjenesten er det batteriene som brukes i Dells bærbare datamaskiner av modellene Inspiron 5000 og Inspiron 5000(e) som er rammet av produksjonsfeilen som kan føre til at notebook-ene overopphetes og tar fyr.

Foreløpig skal det være kun én maskin som har gått opp i flammer på grunn av problemet med batteriene, som er produsert av Panasonic.

Inspiron-modellene det er snakk om ble kommersielt lansert i januar i fjor, men gikk over i pensjonistenes rekker i mars i år. De feilproduserte batteriene er funnet i enkelte, men ikke alle Inspiron 5000-maskinene, skriver CNET News.com.

En talsmann i Dell bekrefter historien.

Det er ikke første gang Dells bærbare PC-er er blitt utstyrt med feilproduserte batterikomponenter. Så sent som i oktober tilbakekalte Dell omlag 27.000 batterier som var solgt med enkelte Latitude-maskiner på grunn av et overopphetingsproblem. Alle batteriene, som var produsert av Sony, ble da tilbakekalt fra markedet og erstattet med nye batterier.

Markedsundersøkelser viser at Dell har en svært høy kundetilfredshet, og det ventes ikke at den siste tilbakekallingen vil bidra til å svekke denne imagen. Dette, kombinert med lav pris på sine produkter sammenliknet med konkurrentene, bragte i årets første kvartal Dell helt til topps på rankingen over verdens største PC-leverandører, ifølge tall fra Gartner Group og International Data Corp.

Les mer om den historien her:

Dell, ikke Compaq, er størst i PC-verden

Til toppen