JUSS OG SAMFUNN

Dine Penger med gratis online-utgave

Pengemaskinen Dine Penger gikk torsdag online med en nytteutgave i samarbeid med SOL. Daglig vil du kunne se om rentenivået får utslag for din privatøkonomi. Eller om de nye skattereglene betyr at staten skal suge enda flere midler ut av din arme sjel.

Herman Berg
10. okt. 1997 - 01:32

Redaktørene Carsten O. Five og Christian Vennerød solgte i desember i fjor alle aksjene i Dine Penger til Schibsted for rundt 20 millioner kroner. Innen år 2000 kan det hende at mediekonsernet må ut med ytterligere 40 millioner kroner til de to - avhengig av bladets inntjening.

I mellomtiden lanserer den aktive duoen Five og Vennerød en online-utgave som skal oppdateres daglig.

Ifølge bladet selv er det nødvendig med hyppige oppdateringer når forutsetningene og rammevilkårene stadig endres. Norges Bank kan sette opp renten med de konsekvenser det får for menigmanns lån. Eller påtroppende finansminister kan foreslå nye skatteregler som fører til at nettopp du havner i grøfta.

Online-redaktør Hallgeir Kvadsheim, som kun er journalist i den trykte utgaven, mener at beslutninger om vår personlige økonomi vanligvis er av langsiktig karakter, og at det ikke haster å fatte dem. Det er grunnen til at bladet kun kommer ut ti ganger i året. Likevel hevder både han, og samarbeidspartner Scandinavia Online, at visse aspekter av den personlige økonomien skaper et behov for å få Dine Penger gjennom kyberuniverset hver eneste dag.

For eksempel er det nå mulig å skreddersy svar på økonomiske problemstillinger i forhold til sentrale aspekter som boliglån og innskudd på høyrentekonto. Dine Penger har som ambisjon å gi nettbrukerne fullstendig oppdaterte svar på hvem som gir de beste lånevilkårene eller sparerente.

Du kan i tillegg delta i diskusjonsgrupper, lese lunsjutgaven av Vennerød klokken 12.00 eller bli arveekspert på 15 minutter.

Lykke til!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.