Dingsenes herre

Du synes det kanskje er litt tidlig å nevne julen, men skal du handle julegaver på nettet er det lurt å få unna bestillingene før lille juleaften. Særlig dersom du ønsker å legge noen riktige snadderdingser under treet.

Du synes det kanskje er litt tidlig å nevne julen, men skal du handle julegaver på nettet er det lurt å få unna bestillingene før lille juleaften. Særlig dersom du ønsker å legge noen riktige snadderdingser under treet.

Et av nerdenes pilgrimssteder er Akihabara, et sted hvor både gateselgere og supermarked selger elektronikk.

Dessverre blir det med drømmen for de fleste ettersom stedet er en bydel nord i Tokyo, men selv nerders drømmer kan bli en nisje for e-handel. Flere nettbutikker har spesialisert seg på å levere ferske nyheter rett fra dingsene hjemland.

Hva med en Sharp MT-AV1 lommevideospiller for dem som har gått lei av MP3? Forutsigbart og dyrt? Javel, men med en Takara Bowlingual elektronisk oversetter for hunder kan kanskje ønsket om usannsynlige dingser oppfylles.

Dessverre er dette en trådløs dings, og slikt kan skape litt heft og plunder i tollen.

Det mest usannsynlige med en Bowlingual er at du kan lære japansk av din egen hund. Om du kan bruke det den sier i andre sammenhenger er et annet spørsmål.

Web-tjener til brødristeren

Gode dingser kommer ikke nødvendigvis fra Japan. Lykken for dem som rett og slett har grodd fast til PC-en er kanskje en webtjener i miniatyr. Enten som byggesett eller som en ekte, hjemmelaget julegave. Du har kanskje ikke noe ønske om å få brødristeren på nett, men du kan ha mye moro med å lage bidrag til et smarthus.

Noen server-on-a-chip har jeg ikke funnet ennå, men amerikanske NetMedia har laget SitePlayer som i hovedsak består av to brikker og er en snau kvadrattomme stor. Da mangler du bare en tom fyrstikkeske, litt ethernet-kabel og en god idé.

En mulighet er å plassere web-tjenere på loft og i kjeller som kan fortelle de late eller mørkeredde om temperaturen, om lyset er på eller av og om dører og vinduer er åpne. En annen mulighet er å plassere en tjener på kjøkkenet som kan fortelle om kaffen er varm og brusen er kald. Er det vanskelig å finne på noe smart og nyttig kan du jo bruke tjeneren til å koble juletreet på nett.

Til toppen