DinSide får 6,2 mill.

Ledelsen i DinSide har gjennomført en ny emisjon i selskapet på tilsammen 6,2 millioner kroner. Micro Holding Invest bidrar med 4,5 millioner og overtar dermed aksjemajoriteten i Internett-selskapet.

Ledelsen i DinSide har gjennomført en ny emisjon i selskapet på tilsammen 6,2 millioner kroner. Micro Holding Invest bidrar med 4,5 millioner og overtar dermed aksjemajoriteten i Internett-selskapet.

Tekniske problemer og forsinket lansering har ikke dempet optimismen til investorene i Internett-selskapet DinSide, og en emisjon på til sammen 6,2 millioner kroner i frisk kapital er nå på plass.

Micro Holding bidrar med 4,5 millioner kroner, og får dermed majoriteten i DinSide som etter emisjonen er verdsatt til 14 millioner kroner. De resterende postene er fordelt mellom ansatte i ledergruppen som spytter inn én million, og gründeren selv, Bernhard Steen, som legger 0,7 millioner på bordet.

- Denne emisjonen har ligget i kortene siden oppstarten for ett år siden, selv om detaljene ikke har vært avklart, sier Steen til digi.no. Steen ønsker ingen haussing av aksjen og opplyser at emisjonskursen er den samme som den Micro Holding deltok i for ett år siden.

Oppstarten av Din Side har ikke vært billig, og i 1997 måtte selskapet bokføre et underskudd på fem millioner kroner. Utviklingen av nettsiden er blant det som har vært dyrere enn antatt, men dette skyldes ifølge Steen at siden har fått mer funksjonalitet enn det som i utgangspunktet var planen.

- Hadde vi lansert siden slik den var planlagt hadde vi holdt oss til budsjett og vært på nett før jul. Vi valgte imidlertid å legge til nye elementer og dette har kostet både tid og penger, sier Steen, som ikke går med på at Virtuelle Virksomheter, som har hatt utviklingsanvaret, har gjort en slett jobb.

- Jeg har et godt forhold til Anders Brandt i Virtuelle Virksomheter, og vi har kommet til enighet om Virtuelle Virksomheters del av ansvaret for forsinkelsen, sier Steen.

- Jeg noterer at Anders Brandt ikke er med på denne emisjonen?

- Det har ikke vært lagt opp til at Anders skulle være med på denne, med mindre han hadde hadde uttrykt ønske om dette. Det er dessuten naturlig at jeg som administrerende direktør og ansvarlig redaktør har en større eierandel enn ham, sier Steen.

Ifølge Steen ligger det nå an til at Din Side lanseres som annonsert den 15. april, og han håper at man i forkant får god tid til betatesting.

- Vi skal klare tidsplanen men det ser ut til at påskeferien utgår, avslutter den tidligere PCWorld-redaktøren.

Til toppen