DinSide: - Joda, SOL har snakket med oss

DinSide-gründer Bernhard Steen påstår at det så sent som denne uken har funnet sted samtaler med SOL om et mulig oppkjøp av DinSide. SOL understreker at det kun var samtaler, ikke forhandlinger. - SOL lyver, sier Steen.

DinSide-gründer Bernhard Steen påstår at det så sent som denne uken har funnet sted samtaler med SOL om et mulig oppkjøp av DinSide. SOL understreker at det kun var samtaler, ikke forhandlinger. - SOL lyver, sier Steen.

digi.no fikk tirsdag bekreftet at Scandinavia Online AS (SOL) i lengre tid har ført forhandlinger med DinSide AS om et mulig oppkjøp av forbrukernettstedet, men uten at samtalene har ført fram.

Se hvorfor SOL ikke vil ha DinSide på sin side
SOL kjøper seg nordisk storauksjon på Internett
DinSide vil kjempe for sine medlemmer
Så da SOL for fire dager siden offentliggjorde en nordisk avtale med den svenske nettauksjonstjenesten Bid2Day, proklamerte samtidig administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SOL, Kirsten C. Idebøen at dagens samarbeid med DinSide ville opphøre allerede i mars kommende år.

Bernhard Steen, som er ansvarlig redaktør i DinSide, reagerer på at SOL i en digi.no-sak denne uken uttalte at det "var en stund siden" oppkjøpssamtaler hadde funnet sted.


- Jeg vet ikke hva hun mener med at vi ikke har snakket om dette på "en stund". De var senest på oss mandag og tirsdag denne uken. Jeg har alltid vært opptatt av at det jeg sier til pressen er sant, så jeg er overrasket over uttalelsene fra SOL. Vi har frist et par uker til, sier Steen til digi.no.

SOLs administrerende direktør og ansvarlig redaktør Kirsten Idebøen tror DinSide og Bernhard Steen "har misforstått" og blander sammen begrepene "samtaler" og "forhandlinger".

- Det er ikke ført forhandlinger den siste tiden, men det er ført en dialog. Forhandlingene er det en stund siden vi har ført, sier Idebøen til digi.no.

- Så deres plan om å avslutte avtalen med DinSide i mars 2000 er definitiv?

- Med mindre noe annet avtales, ja. Som jeg tidligere har sagt utelukker jeg ingenting i denne bransjen, sier Idebøen, som bekrefter at det "har vært kontakt" mellom DinSide og SOL de siste ukene.

- Kan du bekrefte at dere ikke har snakket om et eventuelt oppkjøp på disse møtene?

- Det vil jeg ikke kommentere.

I forrige sak digi.no skrev om oppkjøpsplanene, uttalte Idebøen at "vi har vært i samtaler med DinSide på et tidligere stadium, men det er en stund siden. Nå har vi inngått en avtale med Bid2Day."

- Nå har vi inngått en avtale med Bid2Day. Vi har tidligere invitert DinSide med i dette samarbeidet, men har, foreløpig ikke kommet i havn, sier Idebøen til digi.no.

DinSide vil gjennom styreformann Jan Skøien ta opp uttalelsene fra SOL ved første anledning.

- SOL har snakket med vår styreformann. Onsdag hadde styret heldagsmøte, så jeg regner med at Skøien vil snakke med SOL snart. Det er klart at han vil lure på hvorfor de har sagt til pressen at vi ikke er i samtaler. De er fortsatt på oss og vil ha en avtale. Vi har fått inntrykk av at ballen nå ligger hos oss, hevder Steen, som legger til at DinSides styre foreløpig ikke har bestemt seg for hva de skal svare på henvendelsen fra SOL.

- Vi diskuterte dette på heldagsseminaret med styret, men vi skal ikke ha styremøte før den 20. oktober. Jeg regner med at det blir avgjort til da. Vi diskuterer det fortløpende, sier Steen.

Han understreker imidlertid at det ikke ligger noe dramatikk i det "dersom det ikke blir noen deal med SOL".

- Har dere lyst til å samarbeide med noen som dere tviler på snakker sant?

- Vi har hatt en god del med SOL å gjøre. Etter relanseringen i vår har de vært seriøse og skikkelige. Vi vil ikke dømme dem nord og ned fordi de kommer med uttalelser som ikke stemmer helt med virkeligheten. Men jeg tenker jo mitt. Det et godt spørsmål, svarer Steen.

Til toppen