DinSide vil kjempe for sine medlemmer

Etter at SOL og den svenske auksjonstjenesten Bid2Day i dag har inngått samarbeid, vil SOLs samarbeidsavtale med DinSide opphøre mars neste år. Nå varsler Bernhard Steen krig hvis SOL tar med seg en felleseid brukerdatabase til en konkurrerende tjeneste.

Etter at SOL og den svenske auksjonstjenesten Bid2Day i dag har inngått samarbeid, vil SOLs samarbeidsavtale med DinSide opphøre mars neste år. Nå varsler Bernhard Steen krig hvis SOL tar med seg en felleseid brukerdatabase til en konkurrerende tjeneste.

Det ble i dag kjent at SOL-selskapene kjøper seg nordisk storauksjon på Internett. SOL har kjøpt 51 prosent av aksjene i den svenske auksjonstjenesten Bid2Day som investeringsselskapet Cell Ventures eier. Cell Ventures beholder de resterende 49 prosent.

I dag har SOL i Norge en avtale med auksjonstjenesten DinSide, en avtale som ble inngått mars i år. Denne tjenesten har til nå oppnådd å få 32.000 registrerte brukere. Når SOL inngår en avtale med Bid2Day, vil sannsynligvis dette samarbeide ende mars neste år, ifølge SOL.

- Vi har et konseptmessig avtalefestet samarbeid med DinSide, og det er et samarbeid vi vil videreføre ut mars 2000, men så er det slutt, sier Kirsten Idebøen, administrerende direktør i Scandinavia Online AS (SOL) til digi.no.

Ansvarlig redaktør i DinSide, Bernhard Steen
Bernhard Steen. Foto: Hilde Nyman

Ansvarlig redaktør i DinSide, Bernhard Steen avviser ikke like kategorisk at samarbeidet vil ende mars neste år.

- De har ikke sagt opp avtalen ennå, men det er mulig at avtalen blir sagt opp i mars. Vår reaksjon er at det som skjer det skjer. Det kan ha skjedd mange ting innen mars. Vi har i lang tid vært i diskusjoner med SOL om at de skal kjøpe seg opp i DinSide, sier han.

- Er disse planene nå lagt på is?

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi skal ikke se bort ifra at SOL gjør dette fordi DinSide har blitt en så stor suksess. Hvis ikke de vil samarbeide, er det ikke noe å gjøre med det, sier han.

Det kan virke som om SOL har skrinlagt oppkjøpsplanene noe mer enn det DinSide håper på.

- Vi har vært i samtaler med DinSide på et tidligere stadium, men det er en stund siden. Nå har vi inngått en avtale med Bid2Day, sier Idebøen.

- Men er oppkjøpsplanene i forhold til DinSide nå lagt på is?

- Vi utelukker sjelden noe i denne bransjen. Men planen er å kun inngå avtale med Bid2Day, sier hun.

I en pressemelding fra SOL heter det følgende om de brukerne som har registrert seg i auksjonstjenesten DinSide og SOL har hatt i fellesskap:

"Brukere som har registrert seg som medlemmer i DinSide auksjon vil automatisk bli medlemmer i den nye auksjonstjenesten."

- Vi har felles eierskap til brukerne og objektdatabasen, så begge vil ha tilgang på medlemmene som ligger i basen, sier Idebøen.

Ansvarlig redaktør i DinSide, Bernhard Steen er ikke umiddelbart positiv til at SOL skal ta med disse brukerne over på en ny tjeneste.

- SOL har også rett til å bruke brukerdata, men vi får se hvorvidt vi aksepterer at de bruker den til å starte en konkurrent. Spørsmålet er om de vil kunne bruke disse dataene til å konkurrere med oss, sier han.

- Jeg får ta hans kommentar til etterretning, repliserer Idebøen.

Bernhard Steen vedgår at samarbeidet med SOL "trafikkmessig har vært svært viktig" for DinSide.

- Men avtalen har også vært god for SOL, selv om det hender at folk bokmerker DinSide auksjoner og ikke går via SOL i hele tatt. Men når mars kommer, kan det være at vi gjør noe sammen med SOL, hvis ikke så finnes det kanskje store partnere enten i Norge eller internasjonalt som vil gjøre noe med oss, vi vil fortsatt være Nordens største auksjonstjeneste.

- Vil dere regne den nye aktøren som en viktig konkurrent?

- Det kommer an på om de gjør ting galt eller riktig. Men jeg tror de kommer til å bli en viktig konkurrent.

Steen er imidlertid ikke i tvil om at DinSide også vil leve godt uten trafikkgeneratoren SOL.

- Vi skal nok klare oss. Jeg kommer ikke til å legge meg ned på ryggen og dø om SOL ikke vil samarbeide med oss, sier Steen.

Til toppen