BEDRIFTSTEKNOLOGI

Direkte utskrift fra digitale kameraer

Canon lanserte onsdag en adapter som gjør det mulig å koble en rekke digitale kameraer direkte til utvalgte Canon-skrivere. Dette gjør at man ikke lenger er avhengig av å ha en PC for å få bildene ned på papir.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mai 1998 - 14:07

Canon BJ Photo Adapter PC 100, som adapteren heter, brukes ved at man stikker inn kameraets Compact Flash- eller Smart Media-kort inn i enheten, og så kobler den til skriveren.

Blant Canons blekkskrivere som støtter enheten er modellene BJC-465, 44J, 430J, 250J, 240J, 50v og 80v. Bildene må lagres i enten CIFF- eller EXIF-format. Begge er ifølge Newsbytes svært vanlige.

Ved hjelp av enheten kan man tilpasse utskriftsstørrelsen til papiret, justere lysstyrke og kontrast, og skrive ut som sort/hvitt-bilder. Enheten kan også kobles til et tv-apparat, noe som lar brukerne se bildene på skjermen før de skrives ut. PC-er uten PC-kortleser kan også bruke adapteren for å importere bildene fra kameraet.

Enheten vil i første omgang bare være tilgjengelig i Japan, men hvis den slår an, vil Canon vurdere å markedsføre den andre steder også.

PC 100 vil ifølge Newsbytes komme på markedet sent i juli, og koste 34.800 yen (omtrent 1935 kroner) i Japan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.