KARRIERE

Direktør slutter brått i Sykehuspartner

Omstridte Arild Gjerdseth har sagt opp.

Arild Gjerdseth slutter i Sykehuspartner etter å ha ledet en omfattende kuttrunde. Han har også tidligere erfaring med nedbemanningsprosess i driftsavdelingen til Telenor.
Arild Gjerdseth slutter i Sykehuspartner etter å ha ledet en omfattende kuttrunde. Han har også tidligere erfaring med nedbemanningsprosess i driftsavdelingen til Telenor. Bilde: Sykehuspartner
13. jan. 2012 - 13:21

Arild Gjerdseth har denne uken sagt opp stillingen som administrerende direktør i IT-tjenesteselskapet Sykehuspartner, som er heleid av Helse Sør-Øst.

Under Gjerdseths ledelse ble det høsten 2010 iverksatt en dramatisk omstilling med masseoppsigelser, nedleggelse av avdelingskontorer og omplassering av medarbeidere, for å spare inn hundre millioner kroner.

Gjerdseth måtte tåle sterk kritikk etter at ledelsen fikk fri bar på et seminar, rett før masseoppsigelsene tok til. <i>Bilde: Tønsberg Blad</i>
Gjerdseth måtte tåle sterk kritikk etter at ledelsen fikk fri bar på et seminar, rett før masseoppsigelsene tok til. Bilde: Tønsberg Blad

Tøffe tak

Prosessen ble sterkt kritisert av ansatte og tillitsvalgte, som fryktet for pasientsikkerheten. Det ble ikke bedre stemning da selskapet samtidig rekrutterte nye hoder, eller da det ble kjent at ledelsen spanderte fri bar på seg selv midt i kuttrunden.

Brå avgang

- Det var ingen tegn på at Arild Gjerdseth skulle si opp stillingen sin så brått. Vi ble informert onsdag 11. januar, sier hovedtillitsvalgt Tatjana Schanche.

Gjerdseth ville fredag ikke svare på spørsmål fra digi.no. Han fratrer allerede mandag, etter å ha ledet virksomheten siden 2008. Det gis ingen nærmere forklaring om hvorfor han slutter.

- Arbeidet med å etablere Sykehuspartner som en god og sikker leverandør av tjenester til helseforetakene i Helse Sør-Øst, har vært både spennende og utfordrende. Men etter en helhetlig vurdering har jeg likevel kommet til at jeg ønsker å søke nye utfordringer, sier han i en kort pressemelding.

Store oppgaver gjenstår

Han forlater et selskap der det ifølge viseadministrerende direktør Steinar Marthinsen fortsatt er store utfordringer, eller «store oppgaver som gjenstår».

- Det er mye som ikke er 100 prosent på plass. Dette med å få alle over på samme plattform og etableringen av nytt sykehus i Østfold er blant utfordringene, sier Schanche til digi.no.

Hun berømmer de ansatte for formidabel arbeidsinnsats og høy yrkesstolthet. Videre er det gjort grep som har medført kortere kø og svartid på telefon.

- Det har blitt bedre. Vi ligger nå innenfor SLA-kravene på de fleste områder, sier representanten for Fagforbundet i Sykehuspartner.

Nyutnevnt direktør for kundekontakt og stragegi Ole Johan Kvan vil mandag bli utpekt som konstituert administrerende direktør, og vil fungere i stillingen i en mellomfase inntil ny permanent leder er på plass.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.