HELSE-IT

Direktorat brukte 471 millioner på konsulenter

Direktoratet for e-helse brukte i fjor om lag halvparten av sine driftsutgifter på 1.000 millioner til å betale innleide konsulenter.

Direktoratet for e-helse brukte i fjor om lag halvparten av sine driftsutgifter på 1.000 millioner til å betale innleide konsulenter.
Direktoratet for e-helse brukte i fjor om lag halvparten av sine driftsutgifter på 1.000 millioner til å betale innleide konsulenter. Bilde: Colourbox
18. juli 2020 - 09:56

Mens 471 millioner kroner gikk til konsulenter fra selskaper som PwC, var lønnsutbetalingene til direktoratets egne ansatte på 279 millioner kroner. Ledelsen i direktoratet hevder det ville vært uansvarlig å ansette folk for å løse oppgavene direktoratet er pålagt, skriver Aftenposten.

– Vi er helt avhengig av å bruke konsulentmarkedet i den type virksomhet som vi har, med prosjekter som går inn og ut av forskjellige faser. Behovet for ressurser varierer mye. Det ville vært uansvarlig for oss om direktoratet skulle ansatt alle de ressursene for å nå toppene, sier Karl Vestli til avisen. Han er divisjonsdirektør for strategi og portefølje i Direktoratet for e-helse.

Helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe i Senterpartiet er langt fra overbevist om at den omfattende konsulentbruken er nødvendig.

– Man kan jo spørre seg hva som er hensikten med et eget e-helsedirektorat, når de ikke er i stand til å ansette kompetanse som kan lede helt grunnleggende prosjekter, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.