Direktørene kjøper Rslcom

Mens teleselskapet Rslcom avvikles rundt om i verden, er det nå klart at direktørene i Sverige kjøper den svenske virksomheten.

Teleselskapet RSL Communications etablert i 1994 av Ronald S. Lauder, deleier i hans mors selskap Estee Lauder Companies, ble børsnotert på Nasdaq i 1997. Imidlertid måtte selskapet be om konkursbeskyttelse, noe som førte til at kreditorene krevde avvikling for å sikre verdiene sine.

Revisjonsselskapet Pricewaterhouse Coopers (PwC) har det siste halve året jobbet med å selge unna den nordiske virksomheten.

Nå er det største selskapet i Norden, Rslcom Sweden solgt til direktørene i selskapet. Kjøpet organiseres gjennom det nystartede selskapet RslCom Holding AB. Administrerende direktør i Rslcom Sweden, Bjørn Rydstedt, fortsetter som toppsjef og blir også en av hovedaksjonærene i det nye selskapet.

- Jeg har hele tiden jobbet hardt for å finne en løsning, men det var først for en måned siden vi begynte å arbeide seriøst med et kjøp, sier Rydberg til Telecom Online.

Det er ikke kjent hva selskapet koster, men det svenske selskapet har forsøkt å ekspandere virksomheten til både Danmark og Norge. Telia kjøper den danske virksomheten, hva som skjer i Norge og Finland er ennå ikke klart, selv om det ser ut som om en også i Finland vil ende opp med at ledelsen blir involvert på en eller annen måte.

Rydberg sa til digi.no så sent som i desember i fjor at en ville forsøke å etablere seg i det norske markedet, med en omsetning i år på 30 millioner kroner.

Rslcom Sweden har 77 ansatte og omsatte i 2000 for vel 250 millioner kroner.

Til toppen