BEDRIFTSTEKNOLOGI

Disiplene til Bill Gates

Den store interesseorganisasjonen for programvareutviklere, Software Publisher Association, har en en hang til å favorisere Wintel-plattformen og trekke forhastede konklusjoner om Apple i rapportering av programvaresalg.

Jens Kanden
28. apr. 1997 - 16:00

Den mektige interesseorganisasjonen for produsenter av programvare i USA, Software Publisher Association (SPA), viser en enestående evne til å stille salget av programvare for Apple-plattformen i et dårlig lys. Under mye fanfare publiseres den årlige rapporten med estimerte salgstall for salg av programvare i USA, og SPA har vist en mangel på etterrettelighet i sine konklusjoner.

For 1995 meldte SPA at salget av Mac-programvare var gått ned med 14 prosent i henhold til foreløpige tall. Da de endelige tallene kom viste det seg at salget i stedet hadde økt med 24,8 prosent! I forbindelse med den foreløpige rapporten for 1996 er SPAs konklusjoner spesielt drøye. Til tross for at SPA bommet stygt i 1995-rapporten og vet hvor usikre de foreløpige tallene er, trakk foreningen den bastante konklusjonen at "Mac-programvaresalget svikter og at salget har vist en nedgang i de syv siste kvartalene."

Dette er fullstendig feil noe SPAs egne tall viser. Konklusjonen stemmer hvis man baserer seg på de foreløpige tallene for 1995, som viser nedgang på 14 prosent, og tallene for 1996, som viser en nedgang på 23 prosent. Allikevel er det utrolig drøyt å trekke konklusjon om at salget går ned basert på foreløpige tall etter at man har fått de endelige tallene som viser en positiv utvikling. SPAs påstånd om at "Apples programvaresalg har vist en nedgang i syv kvartaler på rad" er altså en usannhet, som får meg til å tro at SPA er Bill Gates' lydige disipler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.