– Diskuterer gjerne hacking med USA

Utenriksdepartementet i Beijing har svart på de siste anklagene fra Washington.

Kinas utenriksminister Yang Jiechi hilser internasjonal presse velkommen til en orientering i Beijing lørdag 9. mars i år. Yang sa blant annet at Kina er mot å bruke internett som redskap for å blande seg inn i andre lands indre anliggende.
Kinas utenriksminister Yang Jiechi hilser internasjonal presse velkommen til en orientering i Beijing lørdag 9. mars i år. Yang sa blant annet at Kina er mot å bruke internett som redskap for å blande seg inn i andre lands indre anliggende. Bilde: Lintao Zhang/Getty Images / All Over Press
12. mars 2013 - 13:10

I går kom USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Tom Donilon med et svært skarpt utfall mot påståtte kinesiske kyberangrep mot amerikanske bedrifter og offentlige institusjoner.

    Les også:

Donilon ba Kina erkjenne problemets omfang og delta i en dialog med USA for å etablere felles retningslinjer for akseptabel oppførsel på nett.

Svaret fra Beijing foreligger nå, melder nyhetsbyrået Reuters.

På en daglig nyhetsorientering for journalister sa en talsperson for utenriksdepartementet i Beijing at Kina gjerne diskuterer internasjonal hacking med USA.

– På grunnlag av prinsipper om gjensidig respekt og gjensidig tillit, er Kina villig til å innlede konstruktive samtaler og samarbeid rundt dette spørsmålet med det internasjonale samfunnet, USA inkludert, for å opprettholde internettets sikkerhet, åpenhet og fred, sa Hua Chuying.

Hun la til at internettsikkerhet er en global utfordring og at Kina er blant landene som er mest utsatt for hackerangrep.

Utenriksdepartementet i Beijing har tidligere opplyst at to store kinesiske militære nettsteder, hvorav forsvarsdepartementet, utsettes for mer enn 140 000 kyberangrep i måneden, hvorav to tredeler fra USA.

I en uttalelse lørdag sa Kinas utenriksminister Yang Jiechi at kyberrom er et «skjebnefellesskap».

– Det kyberrom trenger er ikke krig, men regler og samarbeid… Vi er mot å gjøre kyberrom til enda en slagmark, og vi er mot å bruke internett som nytt redskap for å blande seg inn i andre lands indre anliggende, sa Yang.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.