Diskuterte forskning med teknotopper

Barack Obama oppfordrer til mer innovasjon og teknologiutdanning.

President Barack Obama diskuterer med Facebook-sjef  Mark Zuckerberg. På bildet vises fra venstre også Carol Bartz,Art Levinson,Steve Westly og Eric Schmidt.
President Barack Obama diskuterer med Facebook-sjef Mark Zuckerberg. På bildet vises fra venstre også Carol Bartz,Art Levinson,Steve Westly og Eric Schmidt. (Bilde: The White House/Pete Souza)

Barack Obama oppfordrer til mer innovasjon og teknologiutdanning.

USAs president, Barack Obama, benyttet to og en halv time av kvelden i går på å spise middag med lederne av en rekke amerikanske teknologivirksomheter.

Middagen var en privat sammenkomst hvor pressen ikke hadde tilgang, så det så langt ukjent hva som ble sagt under middagen.

I en e-post, som er gjengitt her, skriver Obamas pressesekretær Jay Carney at temaet for diskusjonene var måter å samarbeid for å investere i amerikansk innovasjon, samt å jobbe for vekst i antallet arbeidsplasser innen privat sektor.

Presidenten skal spesifikt ha tatt opp et forslag om å gjøre investeringer innen forskning og utvikling, samt utvidede incentiver for å få selskaper til å vokse og gjøre nyansettelser. Obama har også et mål om å doble eksporten i løpet av de neste fem årene.

Dessuten skal gruppen ha diskutert viktigheten av investeringer innen utdanning og Startup America-partnerskapet mellom Det hvite hus og den private sektoren om å støtte oppstartselskaper og småselskaper.

Under samtalene skal gruppen også ha kommet inn på hvordan man kan oppfordre flere til å studere naturvitenskap, teknologi, ingeniørkunst og matematikk.

Apple-sjef Steve Jobs var blant de inviterte, og det ble på forhånd spekulert om han ville komme. Jobs er som kjent syk for tiden, men ikke mer alvorlig enn at han deltok under gårsdagens middag, som ble arrangert i et privat hjem i Woodside, California.

Barack Obama i middag med lederne av en rekke amerikanske teknologivirksomheter. Nærmest Obama sitter Steve Jobs og Mark Zuckerberg.
Barack Obama i middag med lederne av en rekke amerikanske teknologivirksomheter. Nærmest Obama sitter Steve Jobs og Mark Zuckerberg. Bilde: The White House/Pete Souza

I tillegg til Jobs, var deltok Eric Schmidt fra Google, Mark Zuckerberg fra Facebook, Carol Bartz fra Yahoo, Dick Costolo fra Twitter, Reed Hastings fra NetFlix, Arthur Levinson fra Genentech, John L. Hennessy fra Stanford University, John Chamber fra Cisco, Larry Ellison fra Oracle og ventureinvestoren Steve Westly, i tillegg til verten selv, John Doerr, som er partner i ventureinvesteringsselskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Etter at listen ble offentliggjort, har flere lurt på hvorfor ikke blant annet Steve Ballmer fra Microsoft var invitert. Enkelte har til og med gjort et humoristisk poeng ut av dette.

Den antatte forklaringen er at samtlige av de inviterte aktørene holder til i Silicon Valley, mens Ballmer vanligvis er å finne i Redmond, Washington.

Obama har tilbragt natten i California og besøker i dag Intel.

Til toppen