Disney avviser Comcast-bud

Walt Disney Co's styre har enstemmig valgt å avvise budet fra kabelselskapet Comcast, som de mener er for lavt. De støtter dermed styreformann og konsernsjef Michael Eisner som blankt avviste budet fra Comcast.

Disney-styret sa videre at de vil vurdere nøye ethvert legitimt bud som kan skape aksjonærverdier. Comcast svarte i går med å beskrive sitt bud som fristende og bra. Budet verdsatte Disney til 48 milliarder dollar den dagen det ble lagt inn, men har siden sunket kraftig som følge av at oppgjøret var i Comcast-aksjer.

Disney begrunner avvisningen med at de mener selskapets nåværende struktur og strategi vil maksimere aksjonærenes verdier. Eisner har tidligere uttalt at Disney gjør det bra som en frittstående innholdleverandør.

En del av de andre store innholdsleverandørene som Time Warner og News Corp har på sin side gått inn i fusjoner med distributører for å styrke sine stillinger.

Styret i Disney sier i sine uttalelse at de ikke ville tjent aksjonærenes interesser dersom de godtok et bud som ikke fullt ut reflekterer Disneys underliggende verdier og inntjeningspotensial.

Les mer om:
;