Disney vil stoppe AOL Time Warner

Walt Disney frykter fusjonen mellom America Online og Time Warner og har i det skjulte drevet intens lobbyvirksomhet for å stikke kjepper i hjulene for fusjonen.

Walt Disney frykter fusjonen mellom America Online og Time Warner og har i det skjulte drevet intens lobbyvirksomhet for å stikke kjepper i hjulene for fusjonen.

The Walt Disney Company er redd for ikke å slippe til på AOLs nettressurser hvis fusjonen blir et faktum. Time Warner er Disneys argeste konkurrent, og verdens desidert største medieselskap.

I all stillhet har underholdningsgiganten Disney hatt møter med den amerikanske kongressen og med Det hvite hus, skriver Wall Street Journal. Disney-sjefer har også vært i møter med den amerikanske handelskommisjonen samt den føderale kommunikasjonskommisjonen som må godkjenne fusjonen før AOL og Time Warner for alvor kan gifte seg.

Dette kommer frem etter at det ble kjent at Disney har vært i samtaler med Time Warner. Samtalene gikk ut på at Disneys TV-kanaler under ABC-paraplyen fortsatt kan sendes gjennom kabelnettet til Time Warner. Bekymringene Disney har er at selskapet kan bli skjøvet ut over sidelinjen når Time Warner og AOL fusjonerer. Dette gjelder ikke bare innholdsdistribusjon på nettet, men også på kabel.

Disney er heller ikke alene om bekymringene på grunn av kjempefusjonen. Også flere ledere i den amerikanske underholdningsindustrien er bekymret. Wall Street Journal skriver at flere mener AOL og Time Warner vil bli for stor og mektig.
Les mer om AOL/Time Warner-fusjonen:
Saksøker Time Warner og AOL
AOL/Netscape fusjonerer med Time Warner

- Selskapene kommer til oss og sier de er redde for å "tråkke AOL og Time Warner på tærne." De har ikke så mye de skulle sagt, uttaler en tidligere talsmann for Clinton-administrasjonen i Det hvite hus til Wall Street Journal.


Mange tør ikke gjøre som Disney: å drive lobbyvirksomhet mot fusjonen. Den store frykten er at AOL og Time Warner vil skyve unna fiender fra den enorme informasjonkanalen det fusjonerte selskapet vil få.

Det er lite trolig at amerikanske myndigheter vil hindre fusjonen, men ingen er sikre på hva som blir utfallet av myndighetenes behandling.

Til toppen