UTVIKLING

Disse blir redaktører for HTML5

W3C får dessuten sponsorpenger til å fullføre standarden innen 2014.

Fire nye redaktører skal sørge for at HTML5 blir en stabil standard innen drøyt to år.
Fire nye redaktører skal sørge for at HTML5 blir en stabil standard innen drøyt to år.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juli 2012 - 10:28

W3C kunngjorde onsdag at avtroppende HTML5-redaktør Ian Hickson fra Google vil erstattes av en gruppe fire personer. Disse skal lede arbeidet som gjenstår for å gjøre dagens HTML5-utkast om til en offisiell standard.

De fire nye redaktørene er Travis Leithead, Erika Doyle Navara, Ted O'Connor og Silvia Pfeiffer. Leithead og Navara er ansatt i Microsoft, O'Connor er ansatt i Apple, mens Pfeiffer blant annet leder australske Vquence. Hun har spesiell ekspertise innen webvideo.

Styret i HTML5-arbeidsgruppen opplyser at det mottok mange søknader på stillingen som HTML5-redaktør. Gruppen som nå er satt samme, er basert på de individuelle kvalifikasjonene til hver av personene, samt den helhetlige kombinasjonen av disse individuelle kvalifikasjonene.

W3C skal kunngjøre hvem som skal bli med i redaktørgruppen for Canvas 2D Context-spesifikasjonen om kort tid.

Standardiseringsorganisasjonen kunngjorde denne uken også at Adobe, Google og Microsoft stiller opp som sponsorer for å gjøre det mulig for W3C å knytte flere ansatte til HTML-arbeidsgruppen. Disse skal bidra til redigeringen av flere spesifikasjoner og utvikle tester. Dette skal gjøre det mulig for arbeidsgruppen å gjennomføre planen om å gjøre HTML5 til en stabil standard innen 2014.

Parallelt med standardiseringen av HTML5, skal de nye redaktørene også jobbe med forslag til HTML.Next, altså en HTML-spesifikasjon som ligger lenger fram i tid. Det er ventet at forslag blant annet vil komme fra WHATWG og dens nylig omdøpte HTML Living Standard.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.