BEDRIFTSTEKNOLOGI

Disse fiberkablene blinker

LED i begge ender.

Med slike fiberkabler finner du lett fram i virvaret på datarommet, hvis vi skal tro leverandøren. Men lysdiodene koster en del ekstra.
Med slike fiberkabler finner du lett fram i virvaret på datarommet, hvis vi skal tro leverandøren. Men lysdiodene koster en del ekstra. Bilde: Danbit
11. nov. 2013 - 14:40

Elektronikkleverandøren Danbit lanserer nå fiberkabler med innebygget lys i hver ende i det norske markedet.

Ifølge dem selv er dette et patentert produkt fra Taiwan, som de for øyeblikket er alene om å selge i Norden.

Fiberkabelen er utstyrt med en ekstra strømførende ledning i hele sin lengde. Ved å trykke på en knapp på en av pluggene aktiveres LED-lamper i begge endene i cirka 20 sekunder. Lysene er drevet av små innebygde batterier.

Hensikten er selvsagt å finne korrekt plugg, så du ikke tar feil på datarommet.

Kabelen har produktnavnet «K-FIBER-LxLC» og kommer i en rekke ulike lengder. De koster imidlertid en god del mer enn ordinære fiberkabler.

– Vi selger vanlige fiberkabler fra 67 kroner meteren. En meter med disse kablene koster 349 kroner, begge deler uten moms. Så det blir en del dyrere, men dette er også et veldig nyttig produkt, sier Børge Eide i Danbit AS til digi.no.

Tilsvarende finnes det også ordinære RJ45-nettverkskabler med lys, men det er til gjengjeld ikke noe nytt.

Sistnevnte krever dessuten et tillegg i form av en lyspenn for å sende lys gjennom kabel. Fiberkabelen med lysdiode trenger ingen ekstra verktøy for å virke, ifølge Eide.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.