Disse kan ta over etter Fiorina

Flere IT-kjendiser pekes ut som mulige etterfølgere til Carly Fiorina i toppjobben hos Hewlett-Packard.

Flere IT-kjendiser pekes ut som mulige etterfølgere til Carly Fiorina i toppjobben hos Hewlett-Packard.

En av de fremste på listen, ifølge ZDNet, er Michael Capellas. Han var sjef for Compaq da Hewlett-Packard kjøpte selskapet, og samarbeidet om å gjennomføre fusjonen fram til november 2003 da han ble toppsjef i MCI. Nå prøver han å selge MCI og kan følgelig bli ledig på markedet.

Hvis HP-styret vil satse på å bygge ut service- og outsourcingdelen av virksomheten, er det mulig de vil prøve å hente inn John Joyce, sjefen for IBM Global Services. Andre IBM-veteraner nevnes også, blant dem teknologi- og produksjonssjef Nick Donofrio.

Hvis hodejegerne velger Intel framfor IBM, nevnes veteranen Sean Maloney som i dag leder kommunikasjonsdivisjonen i selskapet.

Tidligere Sun-stjerne og i dag Motorola-sjef Ed Zander nevnes, men vurderes som vanskelig å hente inn fordi selskapet gjør det så bra for tiden.

Dagens Dell-sjef Kevin Rollins ble spurt i november om han kunne tenke seg toppjobben i HP, men avviste tanken. Likevel, å kapre lederen for sin fremste rival hadde vært et kupp for HP.

Av interne kandidater nevnes Vyomesh Joshi, trollmannen bak suksessen til HPs skriveravdeling, og Ann Livermore som i dag leder HPs teknologigruppe.

    Les også:

Til toppen