AVTALER & KONTRAKTER

Disse kjemper om Nav-milliarden

34 IT-selskaper kriger om lukrative rammeavtaler.

Det er fortsatt mye som gjenstår før Staten kan sies å ha lykkes med Nav-reformen fra 2006, da Aetat, trygde- og sosialetaten ble slått sammen til en ny arbeids- og velferdsforvaltning.

Blant annet har IT-systemene deres et markant behov for fornyelse, før man kan nærme seg målene om mer effektiv forvaltning og bedre løsninger for brukerne.

Finaleheat

Nå går startskuddet for et av landets største moderniseringsprosjekter, med planlagt oppstart i løpet av året. Hele IT-plattformen skal skiftes ut, og behovet for konsulentbistand og skreddersøm blir stort.

Til sammen er 34 selskaper plukket ut i et finaleheat, etter en lengre anbuds- og sonderingsrunde. Disse får kjempe om lukrative kontrakter.

Nav anslår at rammeavtalene har en totalverdi på mellom 880 millioner og 1,15 milliarder kroner.

- Dette er leverandørene vi har til hensikt å inngå rammeavtale med, på ett eller flere kompetanseområder, opplyser fagavdelingen i Nav til digi.no:

A-2 Norge, Acando, Accenture, Application Development Group, Atea, Bekk Consulting, Bouvet, Capgemini Norge, Ciber Norge, Computas, Decisive, Dell, Deloitte, Devoteam daVinci, EBS Consulting, EDB Ergogroup, Ernst & Young, eWork Norge, Gartner Norge, Hewlett-Packard Norge, Inmeta Crayon, Innovatec - Innovative Technologies, Know IT Objectnet, KPMG, Metier, Miles Oslo, Norske Systemarkitekter, PricewaterhouseCoopers, Promis, Rambøll Management Consulting, Steria, Teleplan Consulting, UNIConsult og Visma Sirius.

Opptil 12 leverandører vil konkurrere om å levere konsulenttjenester innenfor hvert av de følgende kompetanseområdene:

Prosjektstyring, strategiplanlegging, arkitektur og løsningsspesifikasjon, teknisk arkitektur, test og kvalitetssikring, logistikk, Agresso, elektronisk samhandling, systemutvikling, drift av IT-systemer og plattformer, datakommunikasjon, telekommunikasjon, operativsystemer, datalagring, spesialister på databaser, samt spesialister på applikasjonsintegrasjon.

Ingen av avtalene blir underskrevet før tidligst torsdag i neste uke. Klagefristen i forbindelse med beslutningen av hvem som er prekvalifisert til oppdragene er satt til den 13. oktober. Derfor ønsker Nav foreløpig ikke å kommentere avtalene.

Bouvet har likevel rykket ut med en pressemelding, der de melder at Nav har til hensikt å inngå rammeavtale med dem på ni av de nevnte områdene. Kontraktslengden er to år, med opsjon på ytterligere to.

- Bouvet har bistått Nav på blant annet pensjonsprogrammet og programmet for modernisering av IT-plattformen. Med denne avtalen vil vi få mulighet til å bistå dem på et enda bredere tjenestespekter, melder Bouvet-direktør Sverre Hurum.

Saken oppdateres. digi.no har bedt om kommentarer fra flere av leverandørene.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.