BEDRIFTSTEKNOLOGI

Disse Office-funksjonene bruker du

Du bruker bare 20% av funksjonaliteten i ditt regneark, 30% av tekstbehandlingen, mens du bruker hele 60% av funksjonaliteten i ditt presentasjonsverktøy. Problemet er å vite hvilke 20, 30 og 60 prosent du vil ha. En ny undersøkelse avslører nettopp dét.

Wohl Associates har intervjuet 123 brukere om hvilken funksjonalitet i tekstbehandlingsprogrammet, regnearket og presentasjonsverktøyet de oftest bruker. Wohl konkluderer med at det er romslig armslag i markedet for både en basisversjon og en avansert versjon av programmene.

Wohl fant at i hver kategori er det et lite sett av funksjoner som er markant mer populære enn andre. I kategorien tekstbehandling (hvor Lotus WordPro, Microsoft Word og Corel WordPerfect var representert) var disse:

Sett inn linje/ disposisjon Tekstattributter

(halvfet, kursiv,

understreking) Sett inn punktmerking Sett/definér visning Skrifttype og –størrelse Automatisk sidenummerering Import/eksport av tekst Justering av tekst

(venstre, høyre,

midtstill) Automatisk

generering av

innholdsoversikt/

indeks Utskrift av

konvolutter

Wohl bemerker at fotnoter, konvoluttutskrifter og tabelloppretting likevel er så vidt mye etterspurt at det bør være tilgjengelig i både basisversjoner og mer avanserte versjoner av programvaren.

Regneark

Regnearkbrukerne, som bruker enten Lotus 123, Microsoft Excel eller Corel Quattro Pro, prioriterte sine ønsker slik:

Justering av rad/ kolonnebredde Setting av områdeegenskaper Sett dokumentegenskaper Skriftype og –størrelse Import/eksport av data Hva-hvis/ regresjonsanalyse Klipp ut, kopier og lim inn Slett innhold, stiler, marger Sett inn rad/

kolonne

Presentasjonsverktøy

Blant brukerne av presentasjonverktøy (Lotus Freelance Graphics, Microsoft Powerpoint og andre), var dette de mest brukte funksjonene:

Skrifttype og –størrelse Kolonne og pai-grafer Klipp ut, kopier og lim inn Kopiering av sider Endre tekstattributter Dokument- egenskaper Globale skrifttypeendringer Sletting av sider Duplisering av sider Talerens egne notater Fritt innskrevet

tekst

Wohl gjorde undersøkelsen på oppdrag fra Lotus Development Corp., og resultatene danner grunnlag for funksjonalitet som er inkludert i Lotus nye java-baserte, NC-suite av programvare, eSuite.

Mye bruk Middels bruk Lite bruk
StavekontrollLage tabellerSøk/erstatt tekst Hjelp UtskriftAuto-seksjonering UtskriftsegenskaperParallelle spalterLage diagrammer
Zoom inn/ut Fotnoter
Sett inn sideskift
Bruk av stilgalleri
Mye brukt Middels brukt Lite brukt
Utskrifter Sortering av data Bruk av "gå til"
Søk og erstatt Skjul/vis cellerHjelp@funksjonerFlere sider Parsing av data
Diagrammer/kart Beskytte celler
Navngitte områder
Visningspreferanser
Databasefunksjoner
Mye brukt Middels brukt Lite brukt
OrganisasjonskartTekst-diagrammer
Utskrift Tabelloppsett Clip art
SideoppsettImport av dataMaler Tegning Diagramtitler etcFotnoter
Hjelp
33 mm dias
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.