Disse slåss om DNB

Digi.no har listen. Sjekk hvem som IKKE er med.

Disse slåss om DNB
DNBs toppsjef, Rune Bjerke, er nå midt inne i prosessen med å finne en IT-leverandør etter at avtalen med Evry går ut i 2014. Evry er ett av selskapene som har gått videre i konkurransen om den store avtalen. Bilde: Terje Pedersen, ANB/All Over Press

Tidligere i år arrangerte DNB en stor leverandørkonferanse der de presenterte sin strategi for å gjennomføre et bredt innkjøp av IT-tjenester. At storbanken nå har startet innkjøpsprosessen kunne digi.no fortelle torsdag.

    Les også:

Norges klart største bank er nemlig ute med en av markedets mest interessante IT-kontraktene. I 2014 går nemlig deres kontrakt med Evry ut. Avtalen ble inngått i 2009 og hadde da en verdi på 3,8 milliarder kroner for avtaleperioden.

De fremmøtte på konferansen fikk vite at DNB la opp til en såkalt Request for Information (RFI) prosess. De som ble invitert inn var de eksisterende leverandørene, blant annet Evry men også en rekke andre. I tillegg ble det nominert en del aktører DNB ville snakke videre med, men som ikke har levert noe direkte til banken.

På denne listen figurerte blant annet IBM og Cognizant, HCL og noen til. De to siste er klare utfordrere i markedet. Cognizant er indisk-amerikansk mens indiske HCL lot seg tilkjennegi i markedet da de overraskende snappet opp Statoil som kunde tidligere i år.

Etter de innledende rundene skar DNB ned listen av tilbydere som de vil gå videre i prosessen med etter å ha innhentet informasjon i første runde. Digi.no har en rekke kilder med kjennskap til prosessen og vi kan i dag presentere de aktørene som etter alle solemerker går videre i kampen om å dra i land en av de viktigste IT-avtalene i Norge på mange år.

Etter det vi erfarer ser listen slik ut:

  • Evry (som i dag har denne kontrakten)
  • Accenture
  • Cap Gemini
  • Infosys
  • Tata Consultancy Services (TCS)
  • HP
  • HCL
  • NETS

Cognizant skal ikke ha nådd opp. Det samme gjelder IBM, som altså skal være ute av kampen om å konkurrere om DNB-jobber.

Når digi.no har søkt kommentarer til denne saken har gjennomgangstonen vært «ingen kommentar». Vi spurte IBM om de kunne bekrefte eller avkrefte om de var ute av prosessen er svaret at de ikke kan kommentere noe rundt anbudsprosessen.

Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DNB, sier til digi.no at de ikke ønsker å kommentere detaljer i prosessen.

DNB vil inngå en rekke IT-driftsavtaler, og flere av de aktuelle tilbyderne kan ende opp med en eller flere avtaler.

Interessert i Finans og IT? Da bør du sjekke ut programmet på digi.no sitt neste toppmøte.

    Les også: