Disse telefonene vil Apple ha vekk

Vil stoppe salget av åtte Samsung-modeller.

Disse telefonene vil Apple ha vekk
Samsungs forrige storselger, Galaxy S2, er en av telefonene Apple vil skal bli fjernet fra amerikanske butikkhyller etter dommen som falt denne helgen. Bilde: Samsung

Natt til lørdag ble det klart at Apple gikk seirende ut av rettsaken de hadde anlagt mot Samsung. Det sørkoreanske teknologi-konglomeratet ble dømt til å betale over en milliard dollar til Apple for krenkelse av patenter, besluttet en jury ved domstolen i San Jose, California.

Men dommeren i saken, Lucy Koh, kan også beslutte at Samsung må stoppe salget av noen modeller fra det amerikanske markedet. Det vil uten tvil være mer alvorlig for Samsung enn å betale en milliard-erstatning.

Ifølge Bloomberg News og flere andre nyhetsbyråer som dekker saken, har Apple levert en begjæring til dommer Koh om at det nedlegges et salgsforbud på åtte Samsung-modeller, deriblant Galaxy S2 Epic 4G, som er deres tredje mest solgte produktet i USA samt Galaxy S og Galaxcy Prevail.

Apple vil også at Samsung trekker en rekke Galaxy S2 telefoner som er spesifisert til ulike mobil-operatører, som AT&T, T-Mobile. I tillegg vil de at Samsung Droid Charge skal trekkes.

Totalt har de solgt 9,1 millioner enheter av de nevnte modellene fra midten av 2010 til midten av 2012. Men de åtte telefonene skal ifølge Bloomberg News ikke være de mest lønnsomme for Samsung i dag. Totalt har de generert et overskudd på 461 millioner dollar for Samsung de siste to årene. Den viktigste pengemaskinen i Samsungs produktlinje er nemlig Galaxy X III, som ble lansert tidligere i år.

Den har ikke vært omfattet av søksmålet, og er dermed uangripelig for Apple i denne omgang. Dersom Apple skulle lykkes, ved andre juridiske steg, å fjerne denne telefonen så vil det være alvorlig for Samsung. Denne modellen sto for 12 prosent av Samsungs totale smarttelefonsalg i andre kvartal.

Apple har bedt om at Samsungs topptelefon blir trukket av markedet samt at det blir innført salgsforbud mot Samsung Nexus. Rettsfeidene mellom de to gigantene er med andre ord ikke over.

    Les også:

Les mer om: