Distribuerer satellittkortinformasjon over nettet

Ved hjelp av spesiell programvare til satellitt-tuneren Dreambox skal det være mulig for tusenvis av brukere å dele ett eneste betal-tv-kort over Internett.

Ved hjelp av spesiell programvare til satellitt-tuneren Dreambox skal det være mulig for tusenvis av brukere å dele ett eneste betal-tv-kort over Internett.

Mens salget av piratkort for mottak av betal-tv-tjenester som Canal Digital og Viasat tilsynelatende er blitt redusert kraftig det siste året, har det dukket opp en ny metode som kan gjøre livet surt for betal-tv-selskapene.

Satellitt-tuneren DreamBox, som fikk mye medieoppmerksomhet da den kom på markedet tidligere i år, er noe langt mer enn en vanlig dekoder. Enheten er utstyrt med harddisk, nettverksadapter og har en Linux-variant som operativsystem. Dette betyr at det er relativt enkelt å lage programvare til den, samt å bytte ut hele operativsystemet med en modifisert utgave.

Det er nettopp dette som nylig er blitt gjort. Ifølge digi.nos kilder har russiske utviklere utviklet en metode som kalles for Card Sharing eller Card Share. Ved hjelp av et originalt betal-tv-kort og en Internett-forbindelse med fast IP-adresse, kan brukeren dele kortet sitt med andre DreamBox-brukere over Internett. Riktignok er metoden svært ny og umoden, men brukere opplyser i mange ulike fora at Card Share fungerer.

Janos Fodor, daglig leder for elektronikkforhandleren Westai Media, forteller til digi.no at hans selskap har solgt mer enn 2700 DreamBox-enheter. Westai Media skal være én av seks til åtte selskap som driver egenimport av DreamBox. Hovedimportøren er JW, som oppgir til digi.no at den har levert mellom 3000 og 4000 enheter i Norge.

- I de siste dagene er salget gått kolossalt mye opp, sier Fodor og mener at dette for en stor del skyldes den nye kortdelingsfunksjonaliteten.

Ifølge informasjon Fodor har mottatt, er det omtrent 5000 brukere av Card Share i Europa i dag, fordelt på to "servere".

DreamBox kan i dag kjøpes for under 4000 kroner hos enkelte forhandlere. DreamBox produseres av tyske Dream-Multimedia-Tv.

Til toppen