Distributøroppkjøp er i boks

Nordiske Scribona er ikke lengre en selvstendig distributør.

Distributøroppkjøp er i boks

Nordiske Scribona er ikke lengre en selvstendig distributør.

Distributøren Tech Data Corporation, som er notert på Nasdaq-børsen, har nå gjennomført kjøpet av Scribona AB.

- Sluttføringen av dette oppkjøpet representer et viktig skritt for Tech Data i vår strategi for å få vekst og dra nytte av infrastrukturen vår i den europeiske regionen. Med denne transaksjonen utbrer vi oss til nye verdiøkende produktlinjer og løsninger og utvider vår tilstedeværelse som en ledende IT-distributør i Norden, sier Robert M. Dutkowsky, administrerende direktør i Tech Data Corporation, i en pressemelding.

Tech betaler cirka 60 millioner dollar for Scribona, i tillegg til at de betaler 23 millioner dollar for nettoverdien av eiendelene som selskapet besitter.

Den amerikanske distributøren regner med å øke omsetningen sin med 900 millioner dollar i året etter oppkjøpet.

- Kombinasjonen av våre operasjoner skaffer oss kunder med gode kredittløsninger, høyeffektiv logistisk kapasitet og forbedrede e-handelsverktøy. Vi har skaffet oss et erfarent og engasjert team av distribusjonsansatte som styrker organisasjonen vår betydelig. Med et sterkere salgs- og marketingapparat kan vi støtte kundene og leverandørpartnerne våre bedre, og dra nytte av mulighetene på dette strategiske markedet, sier Nestor Cano, Europasjef i Tech Data Corporation, i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen