- Distriktene sponser Network Norway

Toppsjef Ragnar Kårhus i Telenor Mobil synger ut i en kronikk i avisen Nationen.

- Distriktene sponser Network Norway

Toppsjef Ragnar Kårhus i Telenor Mobil synger ut i en kronikk i avisen Nationen.

Oslo (NTB): Mobilkunder i distriktene betaler milliarder til utbygging av et mer moderne mobilnett som kun kommer kundene i byene til gode, hevder Telenor.

Mobilselskap som konsentrerer seg om storbyene, får gjennom dagens regelverk store overføringer, noe mobilkundene i distriktene taper på, hevder administrerende direktør i Telenor Mobil Ragnar Kårhus.

I en kronikk i Nationen ber han samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) endre systemet.

– Staten tillater at selskap som Tele2, Network Norway og Ventelo tar mye høyere termineringspris (pris på samtaler mellom ulike teleaktører) enn selskapene som bygger ut og utvikler mobilnettet i distriktene. I praksis er dette en storstilt overføring av penger fra land til by, sier Kårhus til avisen.

Telenor og NetCom har ifølge Kårhus investert rundt 8 milliarder kroner på mobilnettet i hele landet siden 2004. Samtidig blir disse to pålagt indirekte å støtte de mindre aktørene gjennom dagens regulering av markedet, hevder mobilsjefen.

– Intensjonen med reguleringen er å stimulere til bygging av et tredje nett. Men det er ikke noe krav om at dette nettet også skal bygges i distriktene. Ergo er det de store byene som nyter godt av utbyggingen, sier Kårhus.

Samferdselsministeren ville mandag ikke kommentere kritikken fordi departementet har saken til behandling som klagesak.

    Les også:

Til toppen