Ditlev-Simonsen til NSB

IBMs informasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen skal nå friske opp NSB, og på nyåret blir hun viseadministrerende direktør i statsbedriften.

IBMs informasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen skal nå friske opp NSB, og på nyåret blir hun viseadministrerende direktør i statsbedriften.

Bare et drøyt halvår etter at Cecilie Ditlev-Simonsen fikk nye ansvarsområder i IBM, går hun nå over til NSB. I april begynte hun som leder for IBMs informasjonsstrategi i Europa, Afrika og Midt-Østen, samtidig som hun beholdt ansvaret for informasjonsavdelingene i de nordiske landene.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Ditlev-Simonsen skal bli en del av en liten og tett konsernledelse, og får ansvar for kommunikasjon med offentlige og private beslutningstakere. Hun skal ifølge avisen også jobbe med å skape strategiske allianser for NSB.

Ditlev-Simonsen sier til DN at hun fikk øynene opp for "nye NSB" etter at hun for ikke lenge siden begynte å ta tog selv.

Ditlev-Simonsen har jobbet i IBM i fem og et halvt år, og synes det er fristende å komme litt videre. - Jeg går nå inn i ledelsen i en "norsk samfunnsbygger", og det blir spennende å være med på den omstillings- og moderniseringsprosessen NSB har satt i gang, sier hun til digi.no.

Hun legger til at det for hennes egen del er en spennende personlig utvikling. - Jeg har jobbet med kommunikasjon så lenge, nå blir det mer forretninger, sier hun.

Til toppen