FORBRUKERTEKNOLOGI

DivX 6 et potensielt DVD-alternativ

En ny versjon av DivX-teknologien med mye ny funksjonalitet ble lansert onsdag denne uken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. juni 2005 - 10:24

DivX annonserte i går at en ny versjon av selskapets digitale videoteknologi, DivX, er tilgjengelig. Den nye utgave, DivX 6, støtter nå funksjonalitet som kan gjøre den til et reelt alternativ til DVD. Den nye versjonen skal også bringe med seg forbedringer innen komprimering, hastighet og visuell kvalitet. Samtidig introduserer DivX det nye DivX Media Format, som inkluderer en hel del nye funksjonalitet.

Gjennom løsningen XSUB er det mulig for brukerne å lage videofiler utstyrt med sett av undertekster for flere forskjellige språk. Dessuten kan hver film utstyres med alternative lydspor, for eksempel med forskjellige språk eller tilpasset forskjellige høyttalerkonfigurasjoner.

Filmer kan nå deles inn i kapitler, slik at det blir enklere for brukeren å hoppe direkte til enkeltscener.

For å kontrollere dette under avspillingen, støtter DivX 6 interaktive menyer, som også kan gi tilgang til eventuelt bonusmateriale.

DivX 6 støtter også XTAG, en type videotagger som inneholder informasjon som beskriver materialet, for eksempel tittel, forfatter og videospesifikasjonene. Dette kan gjøre det enklere for brukerne å organisere filene.

DivX opplyser at filnavnendelsen .divx bør brukes for å sikre klar identifisering og avspilling av innhold i DivX-formatet på DivX-sertifiserte enheter.

DivX 6 tilbys i to pakker, én for avspilling og én for opprettelse og konvertering. Førstnevnte kan lastes ned fra denne siden, mens sistnevnte koster penger. DivX 6 er kun tilgjengelig for Windows 2000 og XP, en Mac-utgave er under utvikling.

Dagens DVD-spillere som støtter DivX-formatet, skal også kunne spille av det primære video- og lydvalget i en DivX 6-fil, men det kreves en oppdatering for å få tilgang til de interaktive menyene og kapittelmerkene.

En Star Wars-relatert film som også demonstrerer den nye funksjonaliteten i DivX 6, er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.