JUSS OG SAMFUNN

Djupedal fraskriver seg PC-ansvar i skolene

KS er mektig irritert på kunnskapsministeren som skyver PC-problemet over til fylkes-kommunen.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal har bestemt at det er fylkeskommunene som skal utstyre elevene i videregående skole med gratis PC.

Gratis læremidler inkluderer både lærebøker og bærbare PC-er, men vil utgjøre en stor utgiftspost for fylkeskommunene. PC-ene vil koste mellom 6.000 til 7.000 kroner, og elevenes egenandel kan ikke overskride 800 kroner.

    Les også:

Nå frykter direktør for KS-utdanning, Eva Lian, at presset om bærbare PC-er i videregående skole kan forringe kvaliteten på innføring av de digitale verktøyene. PC-ene skal være på plass allerede til skolestart, og det er stor tvil blant skoleledere om alt av kabler, nettverk og støpsler er på plass til da.

- Det virker som at departementet ikke har tatt inn over seg at dette er en større utfordring enn innføring av frukt- og grøntordningen. Gratis digitale læremidler er en reform som krever fullfinansiering fra staten. Nå skyver statsråden alle praktiske og økonomiske problemer over på fylkeskommunen, sier Lian til Aftenposten.

KS har regnet seg fram til at ordningen med bærbar PC, inkludert elevenes egenandel, utgjør 260 millioner kroner ekstra over en treårsperiode.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.