JUSS OG SAMFUNN

- DLD tidligst i 2015

Direktivet må utsettes, ifølge IKT-Norge.

Uten en bransjenorm for hvordan lagringen skal foregå, risikerer vi at det kommer utilstrekkelige sikkerhetsløsninger, mener IKT-Norges Torgeir Waterhouse.
Uten en bransjenorm for hvordan lagringen skal foregå, risikerer vi at det kommer utilstrekkelige sikkerhetsløsninger, mener IKT-Norges Torgeir Waterhouse. Bilde: Per Ervland
19. apr. 2012 - 11:36

IKT Norge mener det omstridte datalagringsdirektivet tidligst kan innføres i 2015. Det vil i så fall bety en utsettelse på to til tre år.

- Det er en lang prosess og mange beslutninger som skal tas, sier Torgeir Waterhouse i IKT Norge til Aftenposten.

Han etterlyser en bransjestandard for hvordan datalagringen skal skje og mener ulike leverandører bør få levere tilbud som skal vurderes og forhandles om før løsningene til slutt må testes.

- Om det innføres før dette er klart, risikerer vi blant annet at det kommer sikkerhetsløsninger som ikke er tilstrekkelig testet, sier Waterhouse.

EU-direktivet skulle etter planen ha vært innført i Norge i 1. april i år, men implementeringen er utsatt til 1. januar 2013. Telenor tror heller ikke tidsplanen holder.

- Det er en omfattende jobb og veldig mye data som skal lagres. Det er data som oppstår og som samles inn på ulike steder. Det er et stort IT-prosjekt, og to og et halvt år er ikke veldig lang tid for et såpass komplisert prosjekt, sier divisjonsdirektør Harald Krohg i Telenor.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for datalagringsdirektivet på Stortinget. Aps justispolitiske talsmann Jan Bøhler er lite glad for utspillet fra bransjen.

- Dette er veldig forutsigbart og utidig. Bransjen har vært mot direktivet hele tiden og kommer stadig med nye begrunnelser, sier han. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.