JUSS OG SAMFUNN

DN-journalister vil blokkere nettutgaven

Journalistenes fagforening i Dagens Næringsliv ønsker å stoppe sjefredaktørens praksis med å legge ut saker fra papiravisen fortløpende på Internett. Redaktør Amund Djuve nekter og sier han vil fortsette praksisen.

Herman Berg
8. mai 2000 - 13:02

LO-NHO konflikten har vært hektisk for sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv.

Etter mye om óg men fikk Djuve ut en papirutgave på fredag i forrige uke, en rosa papiravis som kan vise seg å få samlerverdi i etterkant.

Amund Djuve.
Amund Djuve.

Streikeavisen er foreløpig det eneste papireksemplaret under streiken etter at det ble kjent at det var uorganiserte Norsk Avistrykk på Geithus som trykket den. Djuve fryktet blokade av trykkeriet og vil ikke bidra til en tilspissing av konflikten.

Den lokale redaksjonsklubben som representerer journalistene (Norsk Journalistlag) mener da også at de fikk gjennomslag for sine krav:

- Vi fikk i oppdrag fra våre medlemmer å stoppe utgivelsene. Vi har følelsen av at Djuve hørte på våre innspill, sier Bjørn Olav Nordahl

Men den lokale klubben vil ikke stoppe med det.

Nå ønsker de å stoppe sjefredaktørens praksis med å legge papirstoffet fortløpende på Internett. Som digi.no skrev i forrige uke var det opprinnelig tenkt at papirutgaven skulle samles under en egen vignett ("Dagens DN") om kvelden etter at papirjournalistene hadde jobbet hele dagen med saker. Samtidig var det bare internettredaksjonen som skulle oppdatere fortløpende.

Les:
Dagens Næringsliv skiller papir og nett på nett


Dette ble da også uttalt som offisiell policy fra sjefredaktøren i siste papirutgaven før streiken (onsdag). Men like etter at digi.no hadde skrevet en artikkel om praksisen endret Djuve strategi og begynte å oppdatere forløpende med alle sakene som papirjournalistene laget underveis.


Dermed får Djuve mange flere saker å velge mellom til nettutgaven og trenger ikke å vente til klokken 20-21 om kvelden med å publisere dem.

- Vi har sendt et brev til sjefredaktøren der vi ber ham endre denne praksisen, sier klubbleder Nordahl.

- Vi ber ham gå tilbake til å legge ut sakene kun om kvelden, sier han og mener at Djuve er fullt informert om innholdet i brevet.

Djuve bekrefter at han har mottatt en henstilling fra klubben.

- I kraft av min sjefsstilling har jeg full råderett over det som kommer på desken, sier han til digi.no.

- Jeg får ofte mange gode råd fra NJ, og det er mye kloke mennesker der, men det er ikke alltid jeg tar til følge de rådene som blir gitt, sier han.

- Men er du ikke redd for at de ansatte kan begynne å boikotte produksjonen?

- Jeg ser absolutt ingen grunn til at de ikke vil fortsette å produsere som normalt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.