DN.no samarbeider med NRK-konkurrent om web-TV

Til tross for at Dagens Næringsliv og NRK har inngått en avtale om web-TV samarbeid på næringslivsinnhold, ble fredagens resultatpresentasjon i Kværner overført sammen med TV2.no.

digitoday.no har tidligere skrevet om avtalen som ble inngått mellom Dagens Næringsliv og NRK Aktivum om et samarbeid når det gjelder næringslivsstoff på web-TV.

Nylig rapporterte partene at samarbeidet var i et vakuum hvor det ikke hadde vært samtaler på flere måneder.

Fredag kjørte DN.no og TV 2 Interaktiv et samarbeid som TV 2 Interaktiv-sjef Gunnar Stavrum karakteriserer som 'veldig vellykket'.

- Det vi gjorde på fredag var en engangsforeteelse, men jeg ser absolutt ikke bort fra at vi kommer til å gjøre noe mer sammen. Vi var begge skjønt enige om at dette er noe vi burde forfølge, sier Stavrum til digitoday.no.

- Jeg mener vi har veldig komplementære tjenester, sier Stavrum.

- De har et sterkt varemerke og kompetansen på næringslivsjournalistikken, sier han, mens TV 2 har ressursene på teknologi og et opparbeidet volum på web-TV-brukere.

Redaktør Stig Grimelid i DN.no bekrefter at dette er et engangs-stunt hvor de har utnyttet at TV 2 kjører web-TV med større ressurser enn det Dagens Næringsliv har kapasitet til.

- Vi vil gi våre lesere best mulig dekning av Kværner-begivenheten, sa Grimelid på fredag.

- Hva skjer med avtalen med NRK? Forventer dere reaksjoner?

- Jeg kan ikke tenke meg at dette er noe som NRK hissser seg opp over. Vi har ikke en gang vurdert at det skal være noe problem, sier Grimelid.

Hvor hissig NRK og det kommersielle datterselskapet NRK Aktivum er for at Dagens Næringsliv og TV 2 har innledet samarbeid, er usikkert.

Bjørn Suhrke, daglig leder i NRK Aktivum, har følgende å si i sakens anledning:


- Dette har jeg ingen kommentar til. Jeg registrerer at de fant det opportunt å gjøre dette, sier han.

Og Gunnar Stavrum virker ikke spesielt nervøs for bråk med hovedkonkurrenten:

- Jeg har ikke noe samarbeid med NRK når det gjelder næringslivsjournalistikk, sier han.

Til toppen