DN: Telenors styreleder Gunn Wærsted hadde ryggdekning i styret

DN: Telenors styreleder Gunn Wærsted hadde ryggdekning i styret
(Bilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
  • Telenor

Oslo (NTB): Telenors styreleder Gunn Wærsted hadde ryggdekning i styret før hun gikk til konsernsjef Sigve Brekke og ba ham om å gå, skriver Dagens Næringsliv.

Wærsted hadde samtalen med Brekke på sensommeren etter et vedtak som er skriftlig nedført i en protokoll signert av alle styremedlemmene, får avisen opplyst fra informert hold. Wærsted skal ha forsøkt å få Brekke med på å tre av i enighet med styret, men han ville ikke gå frivillig.

Hans stilling ble deretter tatt opp til behandling i styret, hvor det ble holdt en votering over hvorvidt man skulle ensidig gjøre et styrevedtak om konsernsjefens stilling, nærmest sagt gi ham sparken, eller om man heller skulle fortsette diskusjonene, skriver Dagens Næringsliv. I styremøtet var Wærsted den eneste som stemte for å ta en endelig beslutning om at Brekke måtte gå, mens de ti andre styremedlemmene stemte for å fortsette diskusjonene.

Krever opprydning

Senior porteføljeforvalter Lars Erik Moen i Telenor-aksjonær Danske Capital har bedt bedriftsforsamlingen ta tak i saken etter den siste tidens oppslag om konflikten mellom styreleder og konsernsjef.

– Vi synes det er alvorlig at det lekkes interne dokumenter til mediene og at man har en diskusjon rundt styret og konsernledelsen i mediene, sier han til Dagens Næringsliv. Det er formelt bedriftsforsamlingen i Telenor som velger styremedlemmer og som fører tilsyn med styrets administrasjon av driften i selskapet.

Noen må gå

Uroen i selskapet vil ifølge flere ende med at minst én må gå.

– I den situasjonen som har oppstått med mistillit mellom styreleder og konsernsjef, så er det utenkelig at begge blir sittende. Selskapet kan ikke leve lenge med situasjonen, og avklaringen bør komme raskt, sier nestleder Merete Lütken i nettverket Styrelederen til Dagbladet.

Hun ser for seg tre scenarioer som kan bli aktuelle på mandagens styremøte i Telenor. Enten at Brekke går, Wærsted går, eller at begge to må gå.

Fortsatt tillit

Fredag sa næringsminister Monica Mæland (H) at hun fortsatt har tillit til Wærsted og resten av styret.

– Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styre. Det har vi i alle selskaper hvor vi er eier, heter det i en uttalelse fra kommunikasjonssjef Trond Viken i Næringsdepartementet. Staten er største eier i Telenor, med 54 prosent av aksjene.

Wærsted sier selv at situasjonen er uheldig for selskapet.

– Det er alltid uheldig når det er uro rundt et selskap i mediene, sier hun til Dagens Næringsliv.

Styret møtes på mandag, og Wærsted sier det er et ordinært styremøte, med en ordinær agenda.

– Vi vil helt sikkert diskutere mediesituasjonen. Det er jo naturlig, sier hun. (©NTB)

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen