FORBRUKERTEKNOLOGI

DN: Tidal har knapt vokst på to år

Mens Spotify og Apple Music til sammen har skaffet seg 65 millioner nye betalende kunder på to år, har Tidal nærmest stått stille, ifølge Dagens Næringsliv.

22. mai 2018 - 08:42

Den norskutviklede strømmetjenesten har ikke offentliggjort sine abonnementstall på flere år. Interne dokumenter DN har fått tilgang til, viser imidlertid at Tidal ved inngangen til 2018 hadde én million betalende abonnenter. Avisa skriver at det er omkring 150.000 flere enn i 2016.

Til sammenligning har markedsledende Spotify 75 millioner betalende abonnenter, mens Apple Music har 40 millioner. Totalt har de skaffet seg 65 millioner nye kunder på to år.

DN skrev 9. mai at Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på Tidal er manipulert, noe som skal ha gitt de to superstjernene og deres plateselskaper utbetalinger på bekostning av andre artister.

Siden har Tidal blitt politianmeldt av musikkrettighetsorganisasjonen TONO, artistorganisasjonen GramArt og Fono, foreningen for norske plateselskaper.

Tidal har ikke besvart DNs spørsmål til saken. Strømmetjenesten har flere ganger, senest i en pressemelding 18. mai, nektet for å ha manipulert lyttertallene sine.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.