JUSS OG SAMFUNN

DN: Tidal varsler søksmål mot Norge

Tidal holder til i Sundkvartalet på Tøyen i Oslo.
Tidal holder til i Sundkvartalet på Tøyen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Marius Jørgenrud
20. aug. 2019 - 12:23

Strømmetjenesten Tidal varsler i et brev til stats- og justisministeren søksmål mot den norske staten.

– Tidal er opptatt av å støtte sine aksjonærer, kunder og ansatte – og forventer at den norske stat vil beskytte deres rettigheter, sier advokat Alex Spiro til Dagens Næringsliv.

Amerikaneren er en profilert advokat som tidligere har representert Jay-Z, Mick Jagger og en rekke amerikanske idrettsutøvere.

I 1990 undertegnet Norge og Polen en avtale som skulle sikre investorer fra de to landene rettferdig og trygg behandling hos hverandre.

Skjermdump av musikkstrømmetjenesten Tidal.
Les også

NTNU trues med søksmål etter Tidal-avsløring

Nå er den stort sett sovende traktaten vekket til live av strømmetjenesten, som mener Økokrims etterforskning er «utilstrekkelig begrunnet», «aggressiv» og «uforsvarlig».

I Norge har Økokrim etterforsket angivelig datamanipulasjon og mistanke om grovt bedrageri knyttet til strømmetjenesten. Tidal er verken mistenkt eller siktet i saken, som har vært etterforsket siden høsten 2018.

Tidal har hele tiden benektet å ha gjort noe galt. Selskapet varsler søksmål mot den norske staten for brudd på traktaten, som strømmetjenesten hevder å være dekket av gjennom et polsk datterselskap.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.