DNB anbefaler å kjøpe Opera

Røper også et ukjent produkt til Android og iOS.

Opera Software er på vei mot en markedsverdi på over 13 milliarder kroner, mener meglerhus som oppjusteres sitt kursmål ganske kraftig fra 71 til 110 kroner aksjen.
Opera Software er på vei mot en markedsverdi på over 13 milliarder kroner, mener meglerhus som oppjusteres sitt kursmål ganske kraftig fra 71 til 110 kroner aksjen. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Røper også et ukjent produkt til Android og iOS.

Opera Software handles i dag til 74 kroner aksjen på Oslo Børs, noe som priser selskapet til drøyt 9,1 milliarder kroner.

Som digi.no skrev forrige uke går selskapet som ei kule. Nettleserbedriften er en av vinnerne på børsen der de hittil i år økt sin verdi med 135 prosent.

Flere meglerhus har lenge anbefalt sine kunder å investere i Opera. I dag økte DNB Markets sitt kursmål fra 71 til 110 kroner aksjen.

Ergo mener de at selskapet er verdt hele 13,5 milliarder kroner. Godt over en dobling siden verdien på sensommeren.

– Sett deg godt tilrette, den neste akten starter, skriver analytiker Christer Roth i sin kjøpsanbefaling til egne kunder, ifølge TDN Finans.

Analytikere kappes om å lovprise kjøpet av den amerikanske rivalen Skyfire i februar, noe som trolig er det største oppkjøpet et norsk IT-selskap har gjort noensinne.

Ifølge Roth har Opera indikert salgsinntekter knyttet til Skyfire på 50 millioner kroner i 2015, og kontrakt med bare tre nye operatører de kommende to årene. Dette mener han er for lavt. DNB estimerer med 45 millioner dollar neste år og 75 millioner i 2015.

Nytt ukjent produkt: Max

Videre pekes det på et nytt produkt kalt «Opera Max» for Android og iOS som skal komme i fjerde kvartal, noe de tror kan gi ytterligere resultatløft.

Her ligger det faktisk en liten avsløring i meglernotatet. Opera har aldri offentlig nevnt dette produktet.

– Det eneste jeg kan si er at det involverer datakompresjon og at vi stadig ser på hvordan vi utvikler våre produkter og vår teknologi videre, sier pressekontakt Pål Unanue-Zahl i Opera til digi.no.

Etter alt å dømme snakker vi altså om et nytt produkt, som i likhet med Opera Mini og offroad-modus (gamle «turbo») komprimerer datatrafikk gjennom Operas serverpark,

I meglernotatet venter DNB Markets at Opera Max, selv med et relativt moderat gjennomslag på 5-10 millioner brukere, potensielt vil kunne øke Operas driftsresultat (EBITDA) med 20-40 prosent i estimatet for 2015.

    Les også:

Til toppen